Τα χρόνια μπορεί να περνούν αλλά υπάρχουν κάποιοι φίλοι μας, τους οποίους δεν ακουμπούν. ‘Η τους βλέπουμε εμείς κάτω από αυτό το πρίσμα. Στις 2 Οκτωβρίου ο Gordon Matthew Thomas Sumner θα κλείσει τα 73 του χρόνια, κοντά στα πενήντα από αυτά στη μουσική, αλλά το τι γράφει η ταυτότητά του ως χρονολογία γέννησης είναι αντιστρόφως ανάλογο με την ενέργειά του, τουλάχιστον επί σκηνής.

Ο Στινγκ την Παρασκευή και το Σάββατο, στις δύο sold out συναυλίες του, δεν έκανε τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο, από όσα έχει συνηθίσει στις συχνές επισκέψεις του, στην Ελλάδα, με πρώτη αυτή στο Σπόρτιγκ το 1980. Στα ενενήντα λεπτά που διήρκεσε η εμφάνισή του, κατάφερε να πάρει μαζί του το κοινό, να θυμίσει τις μεγάλες επιτυχίες του, κυρίως των περασμένων δεκαετιών. Ανοιξε με το «Voices inside my head», πέρασε στο «Message in a bottle» κι ύστερα σε όλα τα αγαπημένα μας, των Police και της προσωπικής του καριέρας. Αλλο που δεν ήθελαν οι θεατές του Ωδείου. Ανάμεσα στα άλλα άκουσαν «If I Ever Lose My Faith in You», «Every Little Thing She Does Is Magic», «Englishman in New York», «Fields of Gold», «Mad About You», «Driven to Tears», «Can’t Stand Losing You», «Shape of My Heart», «Walking on the Moon», «So Lonely», «Desert Rose», «Every Breath You Take», «Roxanne», «Fragile». Κομμάτια που έλκουν την καταγωγή τους και από την εποχή που ήταν με το συγκρότημα των Police, ξυπνώντας στους μεγαλύτερους μνήμες και εικόνες από το παρελθόν. Από τη «διαβόητη» και «καταραμένη» δεκαετία των eighties.

Μαζί με φίλους

Σχεδόν σε επιλογές ο Στινγκ, δεν τραγούδησε μόνος του. Είχε μαζί του και τους χιλιάδες θεατές – φίλους (πολλοί από αυτούς ξένοι) να τον σιγοντάρουν και να κάνουν τη βραδιά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Η πλήρης αποθέωση ήρθε φυσικά με το encore με τα τραγούδια «Roxanne» και «Fragile» (με τον δημιουργό στην ακουστική κιθάρα). Ο «Englishman» είχε προετοιμάσει και έκπληξη για τους φίλους του. Στη σκηνή μαζί του, ανέβηκε ένας «δικός μας» πλέον δημιουργός, ο Eric Burdon – ζει τα τελευταία χρόνια κάπου προς τα βόρεια προάστια – για να ερμηνεύσουν το «Spill the Wine». Πρόκειται για το ντεμπούτο σινγκλ του Eric Burdon και του συγκροτήματος War, που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1970. Ηταν η πρώτη επιτυχία τους, στο Billboard.

Η πορεία του Στινγκ όλα αυτά τα χρόνια μυθική. Τόσο ως σόλο μουσικός όσο και με τους Police, έχει κερδίσει 17 βραβεία Grammy, το «Every Breath You Take» είναι από τα περισσότερα παιγμένα τραγούδια στο ραδιόφωνο ενώ επίσης θεωρείται (μαζί με τους Police) ένας από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Οι πωλήσεις υπολογίζονται πάνω από 100.000.000 αντίτυπα. Παρ’ όλα αυτά στο Ηρώδειο απέδειξε ότι συνεχίζει να έχει την ενέργεια του εφήβου, παραμένει προσηλωμένος στη μουσική του, ξέρει να δίνει συναυλίες και κυρίως να κάνει τους θεατές να φεύγουν με χαμόγελο.

Related Posts