Ανάθεμα αν έχω καταλάβει γιατί θέλουν όλοι αυτοί οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, σώνει και ντε, να μας αντιπροσωπεύσουν στις Βρυξέλλες. Επίσης έχω και τη φοβερή υποψία ότι ούτε αυτοί γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν εκεί έξω, εκτός του να πάρουν έναν παχυλό, παχυλότατον μισθό και να βγάζουν σέλφι με το κοινοβούλιο για πλάτη. Είδα και τα σποτάκια και τα TikTok τους, μέχρι και ο Κουτσούμπας υπέκυψε στο μέσον με μουσικό χαλί το «Ζάρι» και διάφορα emoji να παιζολαλάνε γύρω του, αν και αυτός δεν το έκανε για τις εκλογές στην Ευρώπη αλλά για τις εκλογές των φοιτητών, άλλο παπατζιλίκι που τραβάει χρόνια.

Οι δύο όμως πρωτοδεύτεροι, Μητσοτάκης – Κασσελάκης, που έχουνε οργώσει Μακεδονία, στεριά, Μακεδονία, θάλασσα και πάλι Μακεδονία, μιλάνε για όλα εκτός από τις ευρωεκλογές. Ο ένας, ο νεότερος, χωρίς να είναι ούτε καν βουλευτής ακόμα, μας εξηγεί τι θα κάνει όταν με το καλό και το κακό (αυτά τα δυο, ως γνωστόν, συμβαδίζουν) γίνει πρωθυπουργός. Και να ο δέκατος τρίτος μισθός, και να θα εξαλείψει την ακρίβεια, και να οι αυξήσεις, και να το χρήμα με τη σέσουλα, και να, και να, και να…

Οπου πάει, δε, μη δει σκυλί, μη δει γατί, μη δει και καλιακούδα, το παίρνει αγκαλιά και ταβλιάζεται στο χώμα. Αλλά και μ’ όλο το ακροατήριο έχει μια σχέση πολύ προσωπική. Βλέπει άνθρωπο στο καροτσάκι; Θα τον κατεβάσει να ανέβει κι αυτός στο αμαξίδιο να τσουλάει με τα στιβαρά του μπράτσα τις ρόδες. Βάρδα μην του φέρει κανείς αντίρρηση, τότε βγαίνει από μέσα του ένας άλλος, πάνε τα χαμόγελα και οι ευγένειες στην μπάντα. Αλλάζει ο τόνος της φωνής κι ακούς ένα ξεγυρισμένο «Τον έχω χεσμένο», που κοκκινίζουνε τα Χάμπτονς και χλωμιάζουν τα Μαϊάμια. Ή να του κάνουνε ερώτηση που δεν γουστάρει; Για να τολμήσουν! Θα πετάξει αμέσως τα ακουστικά κι αφού υποδείξει τι ακριβώς πρέπει να τον ρωτήσουν θα παρατήσει το συνεργείο σύξυλο και θα απέλθει ηρωικώς. Αυτά το νέο το φιντάνι. Ο μεγαλύτερος βαράει άλλο βιολί. Πιο Στραντιβάριους. Βγήκε σε TikTok με κάτι παπούτσα γαλανόλευκα που κάτω απ’ τον αστράγαλο γράφουν φαρδιά πλατιά «ΝουΔου» και για πάτο έχουν την αφεντομουτσουνάρα του ίδιου του Πρωθυπουργού κυρίου Μητσοτάκη. Να το φοράς, να τον πατάς στη μούρη, να φχαριστιέσαι περπάτημα. Και όλα αυτά γιατί; Πρώτον για να μη λέει το ΠΑΣΟΚ ότι έχει μόνο αυτό κομματικά παπούτσια (τόσες χοντράδες έκανε ο Ανδρουλάκης, αυτή του ζήλεψε;) και δεύτερον και μη εξαιρετέον για να τα δει ο Αδωνις και να λυσσάξει απ’ το κακό του. Και δεν μας λυπάται, να σταματήσει εδώ το καλαμπούρι, αλλά βγάζει για δευτερόλεπτα, τσόντα, τον Γεωργιάδη να ωρύεται και να μας πληροφορεί στριγκληδόν ότι τα λιγουρευόμαστε. Αυτά όλα τώρα είναι για να μας πείσουν ότι στις επόμενες ευρωεκλογές πρέπει να ψηφίσουμε ή το κόμμα τού κατά περίστασιν ανάπηρου ή το του παπουτσωμένου γάτου.

Και δεν το κάνω σαΐτα να το χαζεύω να πλανάρει στης άνοιξης το αεράκι; Αντε να μην πούμε καμιά χοντρή κουβέντα. Αντε πια, γιατί πολύ κράτησε αυτό το κοροϊδιλίκι. Κακή ψήφο να ‘χετε. Το χόντρυνα.

ΥΓ: Γράφω για άλλους και για άλλα, αλλά μη νομίζεις πως σε ξέχασα. Και να ‘θελα δεν μ’ αφήνεις. Ολο βρίσκεις τρόπους τρυπώνοντας ανάμεσα σε λέξεις, αλλάζοντας τη φράση, βάζοντας σ’ ένα ρήμα μια περισπωμένη χρόνια ξεχασμένη, ένα κόμμα, ένα ερωτηματικό, μια υπογεγραμμένη, και ποτέ, ποτέ δεν λες να βάλεις αυτή τη ρημάδα την τελεία.

Related Posts