Την πορεία των έργων κατασκευής του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) επιθεώρησε, το πρωί της Δευτέρας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός επισκέφτηκε το εργοτάξιο του Νότιου Τμήματος Λαμία – Ξυνιάδα στη Φθιώτιδα, και σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία εκτέλεσης ενός ακόμη εμβληματικού έργου, όπως το χαρακτήρισε, αυτό της κατασκευής του νέου Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος, του Ε65, που συνδέει τη Μακεδονία με τη Νότια Ελλάδα, διασχίζοντας τη Δυτική Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα.

Αυτοκινητόδρομος που εξασφαλίζει ασφαλείς και γρήγορες μετακινήσεις στην Κεντρική Ελλάδα και ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, η πορεία υλοποίησης του έργου μέχρι την Καλαμπάκα είναι εξαιρετική και έχει ολοκληρωθεί το 97% – 98%. Μάλιστα, όπως σημείωσε, «τα τμήματα Λαμία – Ξυνιάδα και Τρίκαλα – Καλαμπάκα αναμένεται να παραδοθούν, αν δεν υπάρξουν κυρίως καιρικές εκπλήξεις, πριν από το Πάσχα του 2024», υπογραμμίζοντας πως «τα έργα ολοκληρώνονται, η Ελλάδα αποκτά πρόσθετες υποδομές που εξυπηρετούν την κοινωνία και υποστηρίζουν την εθνική οικονομία».

Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας μετέβη και σε εργοτάξιο κατασκευής του Βόρειου Τμήματος, Τρίκαλα – Καλαμπάκα, στα Τρίκαλα, όπου τον υποδέχθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Related Posts