Επίσκεψη μεγάλης σημασίας είχε χθες η περιοχή του Νότιγχαμ. Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, έκανε την εμφάνισή του και είχε συνάντηση και εκτενή συνομιλία με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη. Οπως γίνεται αντιληπτό, οι δύο άνδρες συζήτησαν επί αρκετή ώρα για τα πάντα. Κυρίως δε για φλέγοντα θέματα της περιοχής αλλά και για το Nottinghamshire new vision of sport. Πρόκειται για πρόγραμμα αθλητικής ανάπτυξης της όλης περιοχής, με στόχο να αλλάξει η εικόνα και να δοθεί περαιτέρω ώθηση μέσω του αθλητισμού. Ενα πρόγραμμα που συνολικά κοστίζει περίπου 300 εκατ. στερλίνες. Ο Σούνακ επισκέφθηκε και το Σίτι Γκράουντ, την έδρα της Φόρεστ, συζήτησε με στελέχη και κατοίκους της περιοχής, ενώ βγήκε φωτογραφίες με παιδιά και έπαιξε μπάλα μαζί τους. Το A New Vision For Sport, που υποστηρίζεται με πρώιμη χρηματοδότηση από τους συνεργάτες του Club, έχει στόχο την ανάπτυξη της υγείας και της ευημερίας των κατοίκων του Nottinghamshire. Μια κίνηση που αλλάζει το αθλητικό τοπίο σε όλη την κομητεία, ενώνοντας τους αθλητικούς συλλόγους κάτω από ένα μοναδικό όραμα.

Η πρωτοβουλία, ας σημειωθεί, υπερασπίζεται τη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών και ημιεπαγγελματικών αθλητικών σωματείων. Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Σούνακ είπε: «Νομίζω ότι η πρωτοβουλία της Nottingham Forest και της EON για αθλητισμό ανεξάρτητα από την ηλικία τους, όλοι να αθληθούν για μία ώρα την ημέρα, είναι μια φανταστική εκστρατεία και είναι ένα πραγματικό παράδειγμα του καλού που πραγματικά κάνει ένας σύλλογος. Το Nottinghamshire θα είναι ένα πιο χαρούμενο και υγιές μέρος λόγω αυτής της πρωτοβουλίας. Πράγματι, συγκεντρώνοντας όλους τους αθλητικούς συλλόγους στο Nottinghamshire ώστε να μην προωθήσουμε απλώς τα σπορ, αλλά για να παρέχεται ένα μονοπάτι στον επαγγελματικό αθλητισμό για παιδιά που έχουν το ταλέντο και όλη την αφοσίωση, είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα. Και κάτι που μπορεί απλώς να επιταχύνει την επιστροφή της Νότιγχαμ Φόρεστ να γίνει για άλλη μια φορά μια ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική δύναμη. Αυτή η πρωτοβουλία έχει την απόλυτη, την πλήρη υποστήριξή μου».

Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θα συνδράμει στο όλο πρότζεκτ, δήλωσε: «Αυτή η πρωτοβουλία διασφαλίζει ότι κάθε παιδί και οι ενήλικες στην περιοχή θα έχουν πρόσβαση σε τουλάχιστον μία ώρα άσκησης κάθε εβδομάδα και είναι σημαντικό. Θα δώσουμε όλη μας την ενέργεια και τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτό είναι δυνατό. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχει αυτό το έργο, όποια και αν είναι η επένδυση που απαιτείται και δεσμεύομαι προσωπικά να το κάνω για αυτήν την περιοχή. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γι’ αυτό και μπορούμε να συμβάλουμε σε ένα έργο που μπορεί να αλλάξει το μέλλον των παιδιών μας και όλων σε αυτή την περιοχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για την υποστήριξή του και όλους όσοι θα το κάνουν καθώς συμβάλλουν στην επιτυχία αυτού του έργου».

Related Posts