Σε μορφή “βιβλίου” η παρουσίαση της νέας κολεξιόν του JW Anderson

11

Σε μορφή ενός πολύχρωμου δεμένου βιβλίου παρουσίασε την κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020 ο οίκος JW Anderson. «Είμαστε σε μια συγκυρία στην οποία όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε διαφορετικά» δήλωσε ο διάσημος σχεδιαστής Jonathan Anderson, εκτιμώντας ότι «ήταν πολύ νωρίς να επιστρέψουμε σε παραδοσιακό show».

Οι προσκεκλημένοι προσερχόμενοι σε ένα ντεφιλέ παραλαμβάνουν στην είσοδο ένα κουτί με υλικό του show, το οποίο ετοίμασε ο επιμελήθηκε ο ίδιος ο Jonathan Anderson. Το κουτί περιλαμβάνει ένα βιβλίο τυλιγμένο σε χαρτί πάνω στο οποίο ήταν τυπωμένες σελίδες από το «The Importance of Being Earnest» του Όσκαρ Ουάιλντ. Όπως εξομολογήθηκε ο διάσημος σχεδιαστής στο AnOther κατά τη διάρκεια του λουκέτου διάβασε κάποια από τα θεατρικά του Ουάιλντ και τα βρήκε ιδιαιτέρως προφητικά για το 2020, γι’ αυτό και τις συμπεριέλαβε στο βιβλίο. Τις σελίδες συγκρατούν ασημένιες βίδες και το βιβλίο αποτελείται από διαφόρων ειδών έγχρωμα χαρτιά, φακέλους με φωτογραφίες, κομμάτια υφάσματος, καθώς και τις κρεασιόν της κολεξιόν. Ένα μπρούτζινο κέρμα είναι ενσωματωμένο στο κάλυμμα, και ξεβιδώνοντάς το απελευθερώνονται οι σελίδες του βιβλίου. Από τη στιγμή που είναι ελεύθερες, οι παραλήπτες μπορούν να αναδιατάσσουν τις σελίδες δημιουργώντας ένα περιβάλλον που δεν διαφέρει και πολύ από ένα ντεφιλέ σε πασαρέλα, αλλά όλα σε μινιατούρα!

«Ήθελα κάτι απτό με το οποίο ο κόσμος θα μπορούσε να έρθει σε επαφή. Μπορείτε να το δείτε αμέσως ή, την επόμενη εβδομάδα ή, σε ένα μήνα» είπε ο Anderson. «Μπορείτε να αποκόψετε τις κρεασιόν και να χρησιμοποιήσετε το έγχρωμο χαρτί για να δημιουργήσετε το δικό σας φόντο. Υπάρχει σπάγγος και τρύπες στις σελίδες αν θελήσετε να τις κρεμάσετε. Για εμένα, ήταν σημαντικό το ότι κατά έναν τρόπο μπορείτε να πάρετε το show και να το κάνετε δικό σας. Ετοιμάσαμε και κάποιο ψηφιακό περιεχόμενο, το οποίο αναρτούμε στο Instagram και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κολεξιόν, αλλά δεν ήθελα να κάνω μόνο ένα show το οποίο θα μεταδίδαμε» πρόσθεσε.

Αφηγήθηκε ότι κατά τη διάρκεια του «λουκέτου», διαβάζοντας ξανά θεατρικά έργα του Όσκαρ Ουάιλντ, τα οποία είχε διαβάσει στο σχολείο, έπεσε πάνω στη φράση «Το μυστικό της ζωής βρίσκεται στην τέχνη». Αυτή η φράση «πραγματικά συνόψισε, για εμένα, το 2020. Όλα απέκτησαν νόημα».

«Πιστεύω ότι αυτή η κολεξιόν, είναι πραγματικά για αυτή τη χρονική στιγμή και για το DNA του εμπορικού σήματος JW Anderson… Νομίζω ότι η τάση για φυγή μπορεί να είναι σημαντική και η μόδα μπορεί να το προσφέρει αυτό αλλά θεωρώ επίσης ότι είναι εξίσου σημαντικό να είσαι προσγειωμένος στη συγκυρία και να είσαι όντως ρεαλιστής σχετικά με το πού είμαστε και τι κάνουμε. Ακόμη μαίνεται μια πανδημία και πιστεύω ότι πρέπει να προσέχουμε στη μόδα να μην ξεφεύγουμε τόσο από την πραγματικότητα που να μοιάζει με αλαζονεία ή σαν να αγνοούμε την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος σήμερα» τόνισε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Σε μορφή “βιβλίου” η παρουσίαση της νέας κολεξιόν του JW Anderson δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.