ΣΕΣΔΙ: Διαδικτυακό σεμινάριο για τα συμπληρώματα διατροφής και ο ρόλος των φαρμακοποιών.

6

Ποια είναι η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής εν μέσω πανδημίας και πως πρέπει να λαμβάνεται το ιστορικό του ασθενούς από το φαρμακοποιό προκειμένου να του προτείνει το κατάλληλο σκεύασμα στον ασθενή, ήταν μερικά από τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αναδείχθηκαν στο πλαίσιο του διαδικτυακού εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα τη “Διάθεση και Επικοινωνία Συμπληρωμάτων Διατροφής στο Φαρμακείο- Επιστημονική Τεκμηρίωση & Κανονιστικό Πλαίσιο”. Το συνέδριο, που ο διοργάνωσε Σύλλογος Επιχειρηματιών Συμπληρωμάτων Διατροφής (ΣΕΣΔΙ) στο πλαίσιο των ενεργειών του για συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου, σημείωσε τεραστία επιτυχία καθώς συμμετείχαν  328 υγειονομικοί από όλη την Ελλάδα.

Απευθυνόταν σε φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων με σκοπό να παρουσιαστεί και να αναλυθεί το κανονιστικό πλαίσιο εμπορίας και επικοινωνίας των συμπληρωμάτων διατροφής, όπως επίσης το επιστημονικό τους υπόβαθρό και ο ρόλος και η πρακτική τους χρήση από τους ειδικούς υγείας.

Ο στόχος του σεμιναρίου ήταν να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες πλήρη εικόνα του συμπληρώματος διατροφής από το στάδιο της παραγωγής μέχρι την τελική του χρήση. Οι ομιλητές, επιστήμονες με εξειδίκευση στον τομέα τους, παρουσίασαν τα σημερινά δεδομένα της βιομηχανίας και συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου απαντώντας στις ερωτήσεις τους.

Κατά τη διάρκεια του επιτυχημένου σεμιναρίου, δόθηκε έμφαση στη σημασία των συμπληρωμάτων στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 καθώς επίσης και στον σωστό τρόπο λήψης ιστορικού από τον φαρμακοποιό προκειμένου να χορηγηθεί το κατάλληλο, για την κάθε περίπτωση, συμπλήρωμα.

Επιπλέον, ιδιαίτερη μνεία έγινε στις αλληλεπιδράσεις και την συγχορήγηση των συμπληρωμάτων διατροφής αλλά και στην μεγάλη προσοχή που απαιτείται τόσο για την διαφήμιση όσο και για την επικοινωνία τους από τα φαρμακεία.

Από το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου δεν έλειψε η αναφορά στη συμβολή των συμπληρωμάτων στην πρόληψη διατροφικά συνδεδεμένων παραγόντων κινδύνου αλλά και στο επίπεδο  κανονιστικής ευρωστίας του κλάδου- υπάρχει πλαίσιο πλήρες που καλύπτει όλες τις πτυχές από την σύνθεση και την παραγωγή μέχρι την τελική διακίνηση.

Το σεμινάριο προλόγισαν ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κος Απόστολος Βαλτάς, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κος Διονύσιος Ευγενίδης καθώς και ο Πρόεδρος του ΣΕΣΔΙ κος Γιώργος Κωτσιόπουλος.

Στη συνέχεια αναλύθηκαν όλα τα παραπάνω ενδιαφέροντα ζητήματα από εγκεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου. Με την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου δόθηκε στους συμμετέχοντες πλήρης Οδηγός Νομοθεσίας για τη διακίνηση και την διαφήμιση συμπληρωμάτων διατροφής από το φαρμακείο.

Όλες οι ομιλίες από το σεμινάριο είναι αναρτημένες και διαθέσιμες στο παρακάτω link www.livemedia.gr/sesdiwebinar

Σχετικά με το Σύλλογο Επιχειρηματιών Συμπληρωμάτων Διατροφής:

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1992 με μέλη από το χώρο των εταιριών συμπληρωμάτων διατροφής με την ονομασία ΣΕΠΠΦΔ- Σύλλογος Εταιριών Προϊόντων Φυσικής Διαβίωσης. Το 2014 τα μέλη προχώρησαν στη δημιουργία νέου φορέα, με την επωνυμία Σύλλογος Επιχειρηματιών Συμπληρωμάτων Διατροφής, με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία στον κλάδο. Αποστολή του ΣΕΣΔΙ είναι να προωθήσει, τη γενική συνειδητοποίηση του ρόλου των συμπληρωμάτων διατροφής στην προαγωγή της καλής υγείας & του ευ ζην, την ενημέρωση για τα ποιοτικά και προσωπικά κριτήρια επιλογής των προϊόντων και να ενθαρρύνει, τη συμμετοχή των εταιριών παραγωγής και εμπορίας και των αρμόδιων διοικητικών και ελεγκτικών αρχών, στη λήψη αποφάσεων και στη χάραξη πολιτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.