Σαρηγιάννης: «Είναι νωρίς να αρθεί το lockdown και να ανοίξουν τα σχολεία 7 Ιανουαρίου»

6

«Πρόωρη» χαρακτήρισε την άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου, ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Open, τονίζοντας ότι «δεν μας παίρνει να μας ξεφύγει η πανδημία του κορωνοϊού».

Όπως ανέφερε, «είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης. Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων στις ΜΕΘ και στους θανάτους. Είναι δύσκολη περίοδος λόγω των καιρικών συνθηκών», ενώ ήταν αρνητικός και στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές.

«Καταλαβαίνω ότι είναι ο στόχος να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με τις ενδείξεις που έχουμε ανά περιοχή στη χώρα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Θα βοηθούσε η αύξηση της τηλεργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως δημοσίευσε το protothema.gr.

Μιλώντας για τις επιβαρυμένες περιοχές ο κ. Σαρηγιάννης είπε: «Είναι δύσκολη περίοδος για την Δυτική Αττική και την Κοζάνη, έχουν αρνητική δυναμική. Με ανησυχεί η Αιτωλοακαρνανία, αλλά δεν χρειάζεται αυστηρότερα μέτρα. Ίσως υπάρχει κάποια εστία, χρειάζεται περισσότερη ανίχνευση. Και στην Ξάνθη υπάρχει πρόβλημα αλλά όχι για εγκλεισμό».

Όσο για την απόφαση του lockdown εξήγησε ότι «ξαφνικά εδώ και 10 ημέρες η καμπύλη από πτωτική σταθεροποιήθηκε, που οφείλεται στην αύξηση της δυναμικής σε αυτές τις περιοχές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξεφύγει στην Αττική των 4 εκατ. πολιτών. Οι βιομηχανίες της Δυτικής Αττικής χρειάζονται περισσότερα τεστ και συσκευές απολύμανσης αέρα».

The post Σαρηγιάννης: «Είναι νωρίς να αρθεί το lockdown και να ανοίξουν τα σχολεία 7 Ιανουαρίου» appeared first on Karvasaras – Ειδήσεις από την Δυτική Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.