Ξαπλώστρες και φέτος μέσα στη θάλασσα τοποθέτησε beach bar της Ρόδου. Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση με τον «κολυμβητή-σερβιτόρο» που είχε ελεγχθεί και πέρυσι με τις υπηρεσίες να προχωρούν στην έκδοση πρωτοκόλλων κατεδάφισης.

Κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου διενήργησε επιτόπιο έλεγχο και διαπίστωσε παράνομες παράνομες κατασκευές (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Παρά την «καμπάνα» που έπεσε πέρυσι στην επιχείρηση ανάλογη παράβαση διαπιστώθηκε και φέτος και λαμβάνονται αντίστοιχα διοικητικά μέτρα σε εφαρμογή του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες.

«Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους»

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε! Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους. Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται».

Θυμίζουμε πως για πρώτη φορά φέτος, το ελεγκτικό έργο συνεπικουρείται από την νέα εφαρμογή υποβολής καταγγελιών από τους πολίτες «MyCoast», την λήψη και αξιοποίηση δορυφορικών εικόνων και την χρήση drones με έμφαση σε παραλίες υψηλής παραβατικότητας και χρήσης.

Related Posts