Ρωσία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Nord Stream-2 μπορούν να επηρεάσουν την κατασκευή του

6

Ρωσία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Nord Stream-2 μπορούν να επηρεάσουν την κατασκευή του

Οι ισχύουσες και οι σχεδιαζόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 αποσκοπούν στο να δυσχεράνουν στον μέγιστο βαθμό την υλοποίηση του έργου. Αυτό δήλωσε την Πέμπτη (24/12) σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας. 

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε επίσης ότι η Ρωσία και η Ευρώπη ενδιαφέρονται για την ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream-2 καθώς είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την ενεργειακή ασφάλεια. Απαντώντας στο ερώτημα, αν προφταίνει η κυβέρνηση να σταματήσει την κατασκευή του έργου,  ο Πεσκόφ είπε: «Στην περίπτωση αυτή δεν έχουμε την τάση να δούμε το φλυτζάνι του καφέ και να μαντέψουμε. Έχουμε τα δικά μας ζητήματα και τα λύνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (23/12) το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο υψηλόβαθμούς αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή νέων κυρώσεων τις επόμενες εβδομάδες που αφορούν τον αγωγό και προειδοποίησε τους Ευρωπαίους συμμάχους της και τις ιδιωτικές εταιρείες να σταματήσουν τις εργασίες που βοηθούν στην κατασκευή του αγωγού.

Οι εργασίες κατασκευής του αγωγού Nord Stream-2 στην ανεξάρτητη οικονομική ζώνη της Γερμανίας στην Θάλασσα της Βαλτικής ξανάρχισαν αυτόν τον μήνα και αναμένεται να συνεχισθούν στα ύδατα της Δανίας από τις 15 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ρωσία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Nord Stream-2 μπορούν να επηρεάσουν την κατασκευή του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.