Η συριζαία υπεύθυνη για την αγροτική πολιτική Ολυμπία Τελιγιορίδου έσπευσε να επισημάνει ότι σήμερα ο αγρότης πληρώνει, «υποτίθεται με μειωμένη τιμή, 16λεπτά/Kwh ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ έως το 2019 πλήρωνε 7 λεπτά/Kwh». Το να αντιπαραβάλλεις τις τιμές της ενέργειας προ ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με τις τωρινές είναι σαν να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για ένα κόμμα που ξέρει μόνο ένα είδος ρητορικής: τη λαϊκίστικη.

Εργα

Η αντιπολίτευση στον Δήμο Αθηναίων κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι ακυρώνει την ανάπλαση στον λόφο του Στρέφη επειδή είναι δέσμιος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο Χάρης Δούκας είπε πως ο προκάτοχός του εδώ και δύο χρόνια έβλεπε το πρότζεκτ να μην προχωράει και δεν έκανε τίποτα, ενώ θύμισε ότι τον Δεκέμβριο το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε διαταγή να σταματήσουν τα έργα. Ο «κύριος καθηγητής» μάλλον θα είναι σύντομα έτοιμος να αντιπαρατεθεί πολιτικά με την άλλη πλευρά για χάρη της Κεντροαριστεράς.

Βαμβάκι

Ο εκπρόσωπος των αγροτών της Καρδίτσας ρώτησε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στο παραδίπλα τηλεπαράθυρο για τα ποσά με τα οποία θα αποζημιωθούν οι βαμβακοκαλλιεργητές. Ο Σταύρος Κελέτσης ζήτησε να μάθει την τιμή του βαμβακιού ώστε να τους ενημερώσει για το ύψος της αποζημίωσης. Σύμφωνα με την ανταπάντηση του πρώτου, ο ΕΛΓΑ συνυπολογίζει την τιμή τριετίας και την εκτιμώμενη παραγωγή. Για έναν φορέα διαχειριστικού πλεονεκτήματος η άγνοια των λεπτομερειών γράφει σαν σοβαρό επικοινωνιακό – το λιγότερο – ατόπημα.

Θυρεός

Για να θυμάται ο συριζαίος πρόεδρος την πρώτη του επίσκεψη στο Πεντάγωνο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας τού δώρισε τον θυρεό του υπουργείου. Εντάξει, δεν του έδωσε τρία δώρα, όπως στην παρουσιάστρια που τον φιλοξένησε στη μεσημεριανή της εκπομπή, αλλά η ιδέα του ήταν καλή. Τώρα που ο Κασσελάκης ευαγγελίζεται την έλευση της πατριωτικής Αριστεράς, θα μπορούσε να τον κρεμάσει πάνω από το γραφείο του στην Κουμουνδούρου και να γυρίσει ένα βίντεο.

Related Posts