Τον δρόμο που θα τους οδηγήσει στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό ευελπιστούν ότι θα βρουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής μέσω των ευρημάτων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων από δύο δίκυκλα, κάρτες SIM, κινητά τηλέφωνα, γάντια, μπουφάν και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή 44χρονου κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία. Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη Μύκονο, όπου το θύμα δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά, και πιστεύουν ότι μέσα από την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων και των καρτών SIM θα βρουν με ποιους είχε επικοινωνίες ο 44χρονος πριν και μετά τη δολοφονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, σε αντικείμενα του συλληφθέντος έχουν εντοπιστεί ίχνη «φρέσκιας» πυρίτιδας.

Ο κατηγορούμενος χθες μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα, οι κάρτες SIM και μια συσκευή GPS που εντοπίστηκαν σε κρύπτη σπιτιού στο οποίο διαμένει ο 44χρονος μαζί με τη σύντροφό του – η οποία μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Αττικής για εξέταση. Κατά πληροφορίες, οι αστυνομικοί τής παρουσίασαν φωτογραφίες, ανάμεσα στις οποίες φέρεται να αναγνώρισε άτομο που θεωρείται ύποπτο και με το οποίο ο 44χρονος στο παρελθόν είχε συνεργασία.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στα ίχνη του κατηγορουμένου μέσω της ανάλυσης οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας που είχαν καταγράψει το άτομο που πυροβόλησε τον τοπογράφο με δύο διαφορετικά πιστόλια, όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση. Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, δε, σημειώνουν πως λίγο μετά τη δολοφονία ο εκτελεστής κινούνταν στην περιοχή αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι κινήσεις του καταγράφονταν από κάμερες.Μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση φαίνεται να διαφεύγει με δίκυκλο, το οποίο εν συνεχεία άφησε σε πάρκινγκ πολυκατοικίας όπου διαμένει συγγενικό του πρόσωπο, και ακολούθως διέφυγε με άλλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του. Επιπλέον, αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο 44χρονος – ο οποίος είχε φυσική παρουσία στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου – ενώ είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, τελικά η ποινή του μειώθηκε σε 15 χρόνια και κατά την παραμονή του στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας διέφευγε κατά τις νυχτερινές ώρες, έκανε ληστείες και επέστρεφε χωρίς κανέναν έλεγχο.

Related Posts