Ηκαλύτερη σου φίλη, ο χειρότερος εχθρός σου και η μητέρα του πρώην σου θα συμφωνήσουν σε ένα πράγμα: δεν είναι ωραίο να εξαφανίζεται κάποιος για τον οποίο ενδιαφέρεσαι. Και παρόλο που ξέρουμε πόσο μπορεί να πληγωθεί κάποιος, συνεχίζουμε να το κάνουμε. Όταν είσαι εσύ που έχεις τη δύναμη να το κάνεις μοιάζει φυσιολογικό απλά να σταματήσεις να απαντάς σε μηνύματα και να καταλήξεις να κάνεις ghosting. Υπάρχουν όμως τρόποι για να πεις σε κάποιον ότι δεν ενδιαφέσαι.

Εκτίμησε την κατάσταση

Τη στιγμή που αρχίζεις να σκέφτεσαι να εξαφανιστείς, πάρε χρόνο να εκτιμήσεις την κατάσταση. Προφανώς, δεν σε ενδιαφέρει πια ο συγκεκριμένος άνθρωπος και θέλεις να εξετάσεις τις επιλογές σου. Αν αυτό είναι το θέμα, σκέψου πόσο σοβαρά βγαίνεις και πόσο έχεις επενδύσει. Αν απλά έχετε ανταλλάξει μερικά μηνύματα σε κάποια εφαρμογή και δεν έχετε γνωριστεί από κοντά, δεν υπάρχει λόγος να δώσεις εξηγήσεις. Απλά σταμάτα να απαντάς και προχώρα. Αν έχετε βγει κάποια ραντεβού ή έχετε κάνει το πρώτο ραντεβού, να είσαι ειλικρινής και να μιλήσεις για τα συναισθήματα σου.

Είναι ΟΚ να το κάνεις. Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να συνεχίζουν μια κατάσταση επειδή φοβούνται να είναι ειλικρινείς. Μπορεί να πάνε σε ένα ακόμα ραντεβού που δεν θέλουν για να αποφύγουν απλά την αμήχανη φάση. Αλλά ποια είναι η ουσία των ραντεβού; Να εντοπίσεις αν σου αρέσει ή όχι κάποιος και σε αυτό υπάρχει και το ενδεχόμενο της απόρριψης.

Η μοναδική εξαίρεση που δικαιολογεί το να εξαφανιστείς είναι αν εκτιμήσεις την κατάσταση και διαπιστώσεις ότι μπορεί να ενέχει κίνδυνο.

Στείλε ένα ειλικρινές μήνυμα

Αν το πρόβλημα είναι ότι δεν ταιριάζετε γενικά ή έχετε διαφορετική ενέργεια, τότε ο άνθρωπος αξίζει το σεβασμό σου και έχει το δικαίωμα να ξέρει τι πάει λάθος. Το να εξαφανιστείς και να αναρωτιέται τι τραγικό λάθος έκανε είναι περισσότερο οδυνηρό από το να στείλεις ένα μήνυμα και να πεις “ξέρεις, δεν θα δουλέψει αυτό μεταξύ μας” ή κάτι παρόμοιο. Οπότε επικεντρώσου στις εναλλακτικές του κειμένου του μηνύματος. Νίκησε την επιθυμία να πεις ψέματα και δώσε μια απλή εξήγηση για τον λόγο που αποφάσισες να πας παρακάτω.

Είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής με τον άλλο άνθρωπο έτσι ώστε να έχει τις απαντήσεις που χρειάζεται και να μη νιώσει άσχημα για τον εαυτό του.

Ζήτα να μείνετε φίλοι

Η αγάπη χωρίς ανταπόκριση είναι το ίδιο δυσάρεστη όσο το να εξαφανιστείς. Αν όμως θέλεις να κρατήσεις αυτό τον άνθρωπο στη ζωή σου  με έναν πλατωνικό τρόπο, ζήτα του να κάνετε παρέα ως φίλοι.

Φυσικά, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει χρόνο να ξεπεράσει τα συναισθήματα του ή να πει ότι μια φιλία θα τον έκανε να νιώσει άβολα. Σε κάθε περίπτωση όμως θα ξέρεις ότι εσύ προσπάθησες.

Είναι χίλιες φορές πιο εύκολο να εξαφανιστείς απλά και να αφήσεις ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας αμήχανης συζήτησης από το να είσαι απλά ειλικρινής. Ωστόσο, σκέψου όλες εκείνες τις φορές που το έκαναν σε εσένα και κάνε στους άλλους τη χάρη να τελειώσεις μια για πάντα τη φάση με έναν ευγενικό και ειλικρινή τρόπο.

marieclaire.gr

Related Posts