Οσο ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ, έστω με μικρά αλλά σταθερά βήματα, τόσο αυξάνεται η πίεση από διάφορες πλευρές, και όχι πάντα με αγαθούς σκοπούς, για να συνεργαστεί με άλλα κόμματα, και ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πότε για την τάχα μου «μεγάλη Κεντροαριστερά» που έχει ανάγκη ο τόπος και πότε να προχωρήσει σε μεταγραφές στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους. Μέχρι και να ανοίξει τις πόρτες του το ΠΑΣΟΚ σε εκείνους που πήδηξαν από το καράβι το 2010-2012 για να γλιτώσουν από την επερχόμενη κρίση, λόγω των μνημονίων. Και όλα αυτά προκειμένου να επιτευχθεί ο μέγας στόχος που είναι η αποκαθήλωση της ΝουΔού από την εξουσία. Ο Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει συγκεκριμένο πλάνο για το τι πρέπει να γίνει, προσπαθεί με τον τρόπο του να τους εξηγήσει ότι αυτά είναι πρακτικές μιας άλλης περιόδου στην πολιτική και ότι ο κόσμος έχει προχωρήσει έκτοτε. Προσέξτε μια ωραία απάντηση που έδωσε σε σχετικό ερώτημα σε μια συνέντευξή του, προχθές, στο Οne Channel:

«Συγκόλληση κομμάτων δεν πρόκειται να κάνουμε. Δεν θα κάνω παζάρι είτε κάτω είτε πάνω στο τραπέζι. Θεωρώ ότι η Κεντροαριστερά θα ανασυγκροτηθεί με όρους πολιτικούς και νέα πρόσωπα. Αν κάποιοι παλιοί πρωταγωνιστές πιστεύουν στο παρασκήνιο ότι συγκολλώντας τα κόμματα θα νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία, νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας».

Ο άνθρωπος είναι τόσο ξεκάθαρος – πιο ξεκάθαρος δεν γίνεται – που δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες. Κάποιοι όμως επιμένουν. Να δούμε μέχρι πότε. Γιατί, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα βαρεθούν…

Τσαμπουκάδες στην Εξεταστική

Δεν πάει καλά το πράγμα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το έγκλημα στα Τέμπη. Για την ακρίβεια, δεν πάει καθόλου καλά. Ειδικά με τους βουλευτές της πλειοψηφίας που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα προκειμένου να δώσουν χαρτί απαλλαγής σε όσους από την κυβέρνηση ευθύνονται για πράξεις ή παραλείψεις σχετικά με την τρομερή, περσινή, τραγωδία.

Το χθεσινό δε συμβάν, που κατά τη γνώμη μου πρέπει να κινητοποιήσει τους υπευθύνους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝουΔού, είναι απολύτως ενδεικτικό: μιλάει η Μιλένα Αποστολάκη και ουσιαστικά υπερασπίζεται έναν συνδικαλιστή των τρένων έναντι των σχολίων που διατυπώνει σε βάρος του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος. Μέχρις εδώ κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα αρχίζει όταν ο Μακάριος Λαζαρίδης (ντροπή, Μακάριε) αρχίζει να επιτίθεται στη Μιλένα, και κάποια στιγμή τής κουνάει απειλητικά και τον δείκτη!

Η Μιλένα, που δεν μασάει από κάτι τέτοια, του πετάει ένα «το χέρι αυτό στη γυναίκα σας και την κόρη σας», γίνεται ένας πανικός, και το πράγμα λήγει με τον Λαζαρίδη να της φωνάζει κι από πάνω ότι «έχει κουράσει» (η Μιλένα).

Συμπέρασμα: και αυτή η Εξεταστική θα χαθεί ανάμεσα σε κάτι τέτοια. Διαξιφισμούς της πλάκας, ανόητους τσαμπουκάδες και προσβλητικές συμπεριφορές. Αντί τα μέλη της να αναζητήσουν πραγματικά την αλήθεια για το τι έφταιξε και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτή την τραγωδία, η οποία κόστισε τη ζωή σε 57 νέους, κατά κύριο λόγο, ανθρώπους.

Τίποτε δεν κατάλαβαν οι βουλευτές της Επιτροπής, και δη αυτοί της πλειοψηφίας, από την προ εβδομάδος συγκλονιστική κατάθεση της κυρίας Μαρίας Καρυστιανού, τίποτε…

Το… θρίλερ της Πάρνηθας

Από το πρωί χθες, πλημμύρισε η ειδησεογραφία του Διαδικτύου για το… θρίλερ της Πάρνηθας, και πιο συγκεκριμένα για τις από το ξημέρωμα επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής να διασώσει εγκλωβισμένους από τα χιόνια οδηγούς. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, και δεν καταλάβαινα πώς είναι δυνατόν να υπήρχαν εγκλωβισμένοι οδηγοί στα αυτοκίνητά τους όταν η Τροχαία είχε λάβει απαγορευτικά μέτρα για την άνοδο αυτοκινήτων στην Πάρνηθα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που είχε προηγηθεί.

Τελικά, κάπου ανακάλυψα την (ΤΗΝ!) είδηση: οι εγκλωβισμένοι οδηγοί είχαν αψηφήσει τις απαγορεύσεις και είπαν, μωρέ, να κάνουν μια νυχτερινή βολτούλα στα χιόνια, που είναι τόσο ωραία, ειδικά τη νύχτα. Αλλά όταν εγκλωβίστηκαν στον δρόμο, και χωρίς αλυσίδες, από την ποσότητα του χιονιού, και τα είδαν τα χιόνια σκούρα και απειλητικά, κάλεσαν την Πυροσβεστική, την ΕΜΑΚ, την Αστυνομία, τον Στρατό, να τους απεγκλωβίσει, για να μην παγώσουν από το κρύο!

Στο αμέσως επόμενο ερώτημα, για το πώς όλοι αυτοί διέλαθαν της προσοχής των αστυνομικών που είχαν εντολή από την κεντρική διοίκηση να απαγορεύουν την πρόσβαση των αυτοκινήτων στο χιονισμένο βουνό, η απάντηση είναι ακόμα πιο τραγική: ξεπέρασαν, λέει, τα μπλόκα, διότι πήγαν προς την Πάρνηθα μέσα από διάφορους χωματόδρομους!..

Πρόστιμο και για την ανοησία

Ανευθυνότητα, μπορείς να την πεις. Και ανοησία, μπορείς να τη χαρακτηρίσεις. Φυσικά, άνετα και βλακεία μπορείς να χρεώσεις, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα για τη διάσωση-θρίλερ όλων αυτών: κινητοποιήθηκαν μέσα στη νύχτα άνθρωποι, μηχανές, συντονιστικά κέντρα, ένας ολόκληρος μηχανισμός. Αναρωτήθηκε κανείς πόσο κοστίζουν όλα αυτά; Εγινε κάποιου είδους υπολογισμός, να ξέρουμε κι εμείς πόσο χρεωθήκαμε την κουταμάρα αυτών των ανθρώπων; Δεν έγινε. Διότι αν είχε πραγματοποιηθεί ο υπολογισμός αυτός, προφανώς, δεν θα τους έκοβαν πρόστιμο, μετά τη διάσωσή τους, μόνο 100 ευρώ. Αλλά πολύ παραπάνω. Επίσης, θα τους έπαιρναν τις πινακίδες, θα τους αφαιρούσαν το δίπλωμα οδήγησης, έτσι που να μη διανοηθούν άλλη φορά να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και το κράτος να κινητοποιεί δυνάμεις και μέσα για να τους σώσει. Ελεος πια. Ολα έχουν ένα όριο, και από τη στιγμή που κάποιοι δεν εννοούν να το καταλάβουν με το καλό, ας τους το επιβάλει να το κατανοήσουν η Πολιτεία.

Νταηλίκια εκ του ασφαλούς

Οπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος Κασσελάκης πήρε τον ναύαρχο Αποστολάκη και Δευτέρα πρωί πρωί ανέβηκε Πεντάγωνο για να ενημερωθεί για την προμήθεια των F-35 από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια. Και αφού ενημερώθηκε, έκανε μια δήλωση, η οποία ήταν σαν φερετζές, για να μη δηλώσει με τη μία ότι συμφωνεί με την προμήθεια. Αυτό όμως δεν άρεσε καθόλου στον «πολλά βαρύ και όχι» Πολάκη. Ο οποίος, πονηρός όπως είναι, και φοβισμένος ότι ο άλλος θα τον στείλει αδιάβαστο να κάνει παρέα με τον Καζάκη του ΕΠΑΜ, είπε να την πέσει στον Αδωνη, αλλά μέσα εκεί να κρύψει και τη διαφωνία του για τα F-35. Ιδού τι έγραψε το παλικάρι της φακής: «Πού πήγαν τα παραπάνω κρεβάτια ΜΕΘ που διαφήμιζε η ΝΔ την εποχή της πανδημίας;;; (Από τη δωρεά Νιάρχου λέω, γιατί σιγά μη δίνατε λεφτά εσείς) ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ;;; Θα χορτάσουμε με υπερτιμολογημένα F-35 όμως…».

«Υπερτιμολογημένα F-35»; Εγινε και ειδικός επί των εξοπλισμών ο παλίκαρος; Και τη λέει στον πρόεδρο, έμμεσα και μουλωχτά; Χα! Αλλά πού να βρει το θάρρος να δηλώσει ότι διαφωνεί με τη θέση του προέδρου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ για τα F-35. Νταηλίκια εκ του ασφαλούς. Πάλι.

Related Posts