ΠΟΕΔΗΝ: 15ος υγειονομικός κατέληξε από κορωνοϊό – Στους 13 οι διασωληνωμένοι

13

Ένας ακόμα υγειονομικός κατέληξε σήμερα από κορωνοϊό, ανεβάζοντας σε 15 το σύνολο όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

Πρόκειται για έναν 59χρονο νοσηλευτή χειρουργείου, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο Φλώρινας. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, αρρώστησε από κορωνοϊό και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο που εργαζόταν. Στις 29 Νοεμβρίου επιβαρύνθηκε η υγεία του, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, αφού το νοσοκομείο της Φλώρινας δεν διαθέτει ΜΕΘ, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφερε.

Διασωληνώθηκε και άλλος υγειονομικός

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, οι διασωληνωμένοι υγειονομικοί συνεχίζουν να είναι 13, αφού χθες, Κυριακή, διασωληνώθηκε ένας ακόμη.

Πρόκειται για έναν 62χρονο γιατρό του Νοσοκομειου Διδυμοτείχου, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι. Βάζουμε κάθε ημέρα το κεφάλι μας στον ντορβά και το μόνο που εισπράττουμε από τη πολιτεία είναι λόγια συμπάθειας και χειροκροτήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Δεν ακούσαμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη ένα συλλυπητήρια για τους πεσόντες μαχητές της υγείας. Δεν βλέπουμε καμμία πρωτοβουλία για την ψήφιση νόμου που θα χαρακτηρίζει το θάνατο των συναδέλφων ως εργατικό ατύχημα».

«Οι οικογένειες των θανόντων είναι σε απόγνωση. Καμία πρόβλεψη για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, για μονιμοποίηση των εκτάκτων, για χορήγηση δώρου Χριστουγέννων. Τι άλλο πρέπει να πάθουμε για να συγκινηθεί η πολιτεία», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Πηγή: cnn.gr

The post ΠΟΕΔΗΝ: 15ος υγειονομικός κατέληξε από κορωνοϊό – Στους 13 οι διασωληνωμένοι appeared first on Karvasaras – Ειδήσεις από την Δυτική Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.