Χαμηλές πτήσεις καταγράφονται στην πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων της ΑΑΔΕ. Ενώ σε 20 ημέρες λήγει κανονικά η προθεσμία υποβολής των φετινών δηλώσεων, 4 στα 10 νοικοκυριά και 2 στις 3 επιχειρήσεις δεν έχουν υποβάλει δήλωση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να δέχεται καθημερινά αιτήματα και πιέσεις για να παρατείνει την προθεσμία. Αν και από το οικονομικό επιτελείο διαμηνύουν ότι δεν θα παραταθεί η προθεσμία η οποία εκπνέει κανονικά στις 26 Ιουλίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα θα κριθούν στο παρά πέντε της λήξης της προθεσμίας χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο της παράτασης. Πάντως από τις 109.200 επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει δήλωση τα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 7 στις 10 πληρώνουν φόρο για τα κέρδη του 2023 με το ποσό να υπερβαίνει συνολικά τα 980 εκατ. ευρώ.

Αλλαγή ηγεσίας έπειτα από 31 χρόνια

H Χριστίνα Σακελλαρίδη έπειτα από 31 χρόνια αφοσιωμένης ηγεσίας επέλεξε να αφήσει το τιμόνι του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), χαράσσοντας μια νέα πορεία για τον ιστορικό φορέα, που μετράει 79 χρόνια ζωής από το 1945. Η θητεία της Χ. Σακελλαρίδη άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στον ΠΣΕ, καθώς ηγήθηκε με όραμα και αποτελεσματικότητα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αύξηση των εξαγωγών της χώρας, στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Νέος πρόεδρος του ΔΣ του ΠΣΕ εξελέγη ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Great Exhibitions. Η Χριστίνα Σακελλαρίδη θα έχει τη θέση της επίτιμης προέδρου του Συνδέσμου.

Διαμαρτυρία

για το πλαφόν

Με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων διαμαρτύρεται για το πλαφόν στα καύσιμα, εξηγώντας ότι είναι αδύνατη η επιβίωση των πρατηρίων με την εφαρμογή του πλαφόν, καθώς ο κλάδος βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία, σηκώνοντας επί σειρά ετών το βάρος όλων των αυξήσεων της αγοράς, καθώς και της εφαρμογής νέων νομοθετικών υποχρεώσεων. Παράλληλα, η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι για τις υψηλές τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές στα πρατήρια δεν έχουν ευθύνη οι βενζινοπώλες.

Αβεβαιότητα

λόγω Γαλλίας

Στην επενδυτική στρατηγική της για το τρίτο τρίμηνο, η Πειραιώς εκτιμά πως υπάρχουν θετικές

εκπλήξεις για το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη, παρά τους

χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

που κατά μέσο όρο κινούνται στο 0,7%.

Ετσι, υπολογίζει ότι η ανάπτυξη για το 2025 θα κινηθεί στο 1,4%.

Ωστόσο, όπως λέει η τράπεζα με το βλέμμα στραμμένο στη Γαλλία, κάθε προσπάθεια περιορισμού των ελλειμμάτων θα οδηγήσει σε επιδείνωση της πορείας οικονομικής ανάκαμψης.

Related Posts