Ελλάδα

Παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους και της λήστεψαν τα χρυσαφικά – «Βάλε τα κοσμήματα σε χαρτοπετσέτα…»

Βίντεο-ντοκουμέντο με τη ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένης στου Παπάγου έφερε στο φως η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες δράστες είναι δύο άντρες Ρομά, οι οποίοι παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους. Συγκεκριμένα, αφού εισήλθαν στο σπίτι φαίνεται με διάφορα τεχνάσματα να προσπαθούν να την απασχολήσουν (την έχουν βάλει να ανάψει όλα τα μάτια της κουζίνας και να βράσει νερό) την ώρα που ο ένας έχει ανάψει τον απορροφητήρα για να μην ακούγεται ο συνεργός του που ψάχνει μέσα στο σπίτι του θύματος.

Μάλιστα προσπαθούν να την πείσουν να βάλει σε μια χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια σε αλουμινόχαρτο τα κοσμήματα που φοράει, με το πρόσχημα ότι δεν θα λιώσουν εάν υπάρξει διαρροή ρεύματος.

Ο ένας από αυτούς την βοηθάει να τα βγάλει ενώ ταυτόχρονα την ρωτάει εάν έχει άλλα χρυσαφικά στο σπίτι, προκειμένου να μην λιώσουν και αυτά σε υποτιθέμενη διαρροή.

Κάποια στιγμή η γυναίκα τους αντιλαμβάνεται, βάζει τις φωνές και δεν διστάζουν να ασκήσουν επάνω της σωματική βία, για να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας το συγκεκριμένο βίντεο και άλλα από την ευρύτερη περιοχή κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν ηλικίας 23 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε στα Λιόσια και στο σπίτι του βρέθηκαν διάφορα κλοπιμαία.

Ο δεύτερος δράστης έχει ταυτοποιηθεί, ωστόσο διαφεύγει μέχρι στιγμή τη σύλληψη. Πρόκειται για έναν 32χρονο ο οποίος διαμένει στη Χαλκίδα. Και οι δύο άνδρες είναι σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα.

Related Posts