Ελλάδα

Πάτρα: «Αν πάει στη μάνα του…» – Σε κόντρα οι γονείς του 15χρονου για τον ξυλοδαρμό

Ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ των γονέων έχει προκαλέσει ο ξυλοδαρμός του 15χρονου στην Πάτρα, φέρνοντας στο προσκήνιο νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα που ο πατέρας αρνείται ότι ξυλοκόπησε τον γιο του επειδή του είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος, υποστήριξε ότι ο γιος του υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από το περιβάλλον της μητέρας του, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της.

«Η σεξουαλική κακοποίηση είχε γίνει στο σπίτι της μητέρας του. Έχει γίνει μήνυση από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Κάπου εκεί. Το περιστατικό έγινε τα Χριστούγεννα του 2023 και μου το αποκάλυψε ο ίδιος. Το παιδί ήταν πολύ λυπημένο και στεναχωρημένο και τον ρωτούσα γιατί είναι έτσι. Τον πήγα σε ψυχολόγο κι αφού μίλησαν του είπε: «Θα το πούμε και στον μπαμπά»», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

«Αν πάει στη μάνα του ότι τον βρει, τον βρήκε»

Στη συνέχεια, ο πατέρας του 15χρονου τόνισε ότι το παιδί πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του και πώς σε περίπτωση που πάει στη μάνα του «ότι τον βρει, τον βρήκε».

«Το παιδί να έρθει στο σπίτι του. Κι αν δεν θέλει να έρθει σε μένα και πάει στη μάνα του, τότε ότι τον βρει, τον βρήκε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας, ο πατέρας του ανήλικου είπε: «Η μητέρα ήθελε να κάνει τη ζωή της. Ο νόμος την έχει επιδικάσει να μου δίνει και διατροφή και δεν τη δίνει ποτέ».

Ο 15χρονος έχει τους συγγενείς του “απέναντι”

Για «συνεχή περιστατικά κακοποίησης από τον σύζυγο προς τη σύζυγο», έκανε λόγο ο δικηγόρος της μητέρας του 15χρονου που τον χτύπησε ανηλεώς ο πατέρας του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Άκης Βαβαρούτας, είπε ότι, στα περιστατικά κακοποίησης συγκαταλεγόταν και ο ξυλοδαρμός του 15χρονου από τον πατέρα και τον θείο του. Μάλιστα το 2019 ο 15χρονος – σήμερα – και η μητέρα του έκαναν μήνυση στον πατέρα του.

Τότε βγήκε από το δικαστήριο το διαζύγιο και έγινε ιδιωτικό συμφωνητικό, με τον όρο κάτω από ακραία πίεση να μείνουν τα τρία παιδιά με τον πατέρα.

«Από την ηλικία των 10-11 ετών υπήρχαν τα προβλήματα, απλά όταν το παιδί εξέφρασε τη σεξουαλική του ταυτότητα, η μητέρα το δέχθηκε, όμως ο πατέρας ποτέ. Το 2021 το πήγε στο Καραμανδάνειο και ζήτησε να το κάνουν καλά», περιέγραψε ο δικηγόρος και εξήγησε πως, η καταγγελλόμενη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού από τον θείο του, «είναι κάτι που είπε ο πατέρας, όμως εμείς δεν γνωρίζουμε κάτι. Είναι κάτι που λέει ο πατέρας και για να αποποιηθεί τις ευθύνες».

Κλείνοντας ο Α.Βαβαρούτας είπε ότι, «μετά το περιστατικό, το παιδί τους έχει όλους απέναντι, του στέλνουν μηνύματα και του λένε πως αυτός φταίει. Ακόμα και τα αδέρφια του του στέλνουν μηνύματα και του λένε μας έχεις ρεζιλέψει».

Μητέρα 15χρονου: Το παιδί θέλει να είναι μαζί μου τίποτε άλλο δεν το νοιάζει

Από την πλευρά της η μητέρτα του 15χρονου είπε ότι «μαζί με το παιδί είμαι συνέχεια. Το παιδί μου είναι με την μητέρα του. Είμαι δίπλα του και θα είμαι. Αυτά που λέει ο σύζυγός μου  δεν ισχύουν πουθενά. Δεν ανησυχώ για το παιδί μου είναι στο πλευρό μου αυτή την στιγμή και είναι καλά»

Σε ερώτηση αν θα διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού είπε πως «όλα θα γίνουν νόμιμα ακριβώς για το καλό του παιδιού. Το αποφάσισε ο εισαγγελέας γι’ αυτό μου έδωσε το παιδί να είναι κοντά μου και από εδώ και πέρα θα πάρουν όλα τον δρόμο της Δικαιοσύνης, βάση ό,τι έχει διατάξει ο κύριος Εισαγγελέας».

Για το αν δεχόταν bullying όλο αυτό διάστημα το παιδί της είπε ότι «δεν ισχύει αυτό το πράγμα γιατί εγώ μίλαγα καθημερινά με το σχολείο και δεν μου είχαν κάνει κάποιο παράπονο οι καθηγητές κανένα. είναι πολύ αγαπητό παιδί. (θέλει) να είναι μαζί μου (το παιδί), τίποτα άλλο δεν τον νοιάζει».

Related Posts