Πάσχα στην πόλη και με τη «βούλα» του Μαξίμου – δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις

7

Οριστικό τέλος στο ενδεχόμενο φέτος να κάνουν Πάσχα στο χωριό όσοι το επιθυμούσαν, έβγαλε η σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα, αφού δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Ο «κύβος ερρίφθη». Το «Πάσχα στο χωριό» ματαιώνεται, όπως επίσης και το άνοιγμα όσων δραστηριοτήτων είχαν προγραμματιστεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Τυπικά, βεβαίως, οι παραπάνω αποφάσεις θα επικυρωθούν μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Ωστόσο, σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές του iEidiseis.gr τις οποίες επικαλείται στο δημοσίευμά της η Έλλη Τριανταφύλλου, στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, κρίθηκε ότι με τη σημερινή επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, τυχόν απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων για τις ημέρες του Πάσχα, ενέχει τον κίνδυνο της διασποράς του ιού σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Μάλιστα, προκειμένου να λήξει το ταχύτερο δυνατό το κλίμα προσμονής των πολιτών για μετάβαση στα χωριά και τα εξοχικά τους, το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο, για να μετριάσει τις -δεδομένες πάντως – αντιδράσεις για την εξέλιξη αυτή.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει προσδιορίσει την 14η Μαίου ως ημέρα ανοίγματος του τουρισμού, το πιθανότερο είναι ότι τότε, ή λίγες μέρες νωρίτερα, θα ανοίξει και η εστίαση, και συγκεκριμένα στις 10 Μαϊου. Κάθε συζήτηση για επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου και του Δημοτικού στις σχολικές αίθουσες, όπως επίσης για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, ινστιτούτων αισθητικής κα, αναβάλλεται για αργότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.