Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα πέσει κάτω από 17%, υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βούλα Κεχαγιά, αναφερόμενη στον πήχη του κόμματος της Κουμουνδούρου στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» η Βούλα Κεχαγιά τόνισε πως «τα πολιτικά κόμματα θα μετρηθούν σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων εθνικών εκλογών. Εμείς λέμε ότι θα μετρηθούμε με βάση τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και όχι με εκείνα των προηγούμενων ευρωεκλογών».

Ερωτηθείσα στο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πέσει κάτω από το 17% είπε ότι «δεν πιστεύω ότι θα πέσουμε κάτω από αυτό τον πήχη, αλλά εάν συμβεί δεν θα είναι καταστροφή αλλά θα πρέπει να εντατικοποιήσουμε και εμείς τις προσπάθειές μας απέναντι στην κυβέρνηση».

«Οι κάτοικοι έχουν δύο χρόνια να πάρουν το μεταφορικό ισοδύναμο»

Παράλληλα, η Βούλα Κεχαγιά χαρακτήρισε επωφελή τη «ναυτική περιοδεία» του Στέφανου Κασσελάκη στο Αιγαίο, ενώ ανέφερε ότι «το μήνυμα που ήθελε να περάσει είναι ότι αφουγκράζεται τα προβλήματα των νησιωτών και ότι είναι κοντά τους».

Απαντώντας στην κριτική για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η Βούλα Κεχαγιά υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θέλει να μειώσει την περιοδεία του κ. Κασσελάκη. Οι κάτοικοι έχουν δύο χρόνια να πάρουν το μεταφορικό ισοδύναμο, το οποίο είναι ένα ενισχυτικό μέτρο, έχουμε ανακοινώσει μέτρα και για τους γιατρούς. Υπάρχουν μέτρα που κατατέθηκαν σε τροπολογία που απέρριψε η κυβέρνηση».

Για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα ήθελε να υπηρετήσει ως πρωθυπουργός για δύο θητείες σε αντιδιαστολή με τις δημοσκοπήσεις, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε ότι «απάντησε σε ένα ερώτημα, προφανώς και ο πρόεδρος έχει ένα χρονοδιάγραμμα».

«Εάν η ΝΔ πάρει 33% είναι 8 μονάδες κάτω από το ποσοστό των εθνικών εκλογών. Εμείς θέλουμε και αυτός είναι ο στόχος να προκληθούν τέτοια τραύματα στη ΝΔ ώστε να είναι αναπόφευκτη η προσφυγή στις κάλπες» πρόσθεσε η Βούλα Κεχαγιά.

Related Posts