Δύο δεδομένα προέκυψαν από τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο Mega: το πρώτο είναι ότι παρότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αναδείξει μια εικόνα συσπείρωσης του κόμματος (συμπεριλαμβανομένης και της σχέσης του με τον Αλέξη Τσίπρα), τραβάει μια ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή με την κυβερνητική περίοδο 2015-2019. Το δεύτερο είναι πως ο Κασσελάκης ήθελε να καταταγεί στον στρατό έχοντας δώσει μια πρώτη απάντηση σε ό,τι αφορά τα «αστακοκάραβα», το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς των εταιρειών του και τη θολή εικόνα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

«Ο κύκλος 2015-2019 έχει κλείσει. Ενας νέος έχει ανοίξει και εμπεριέχει ανανέωση στα πρόσωπα» ανέφερε ο Κασσελάκης κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες αποκαλύψεις για «παρα-σύστημα» Δικαιοσύνης στο Μαξίμου την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, την υπόθεση Novartis και την ανάμειξη σε αυτές του Νίκου Παππά και του Παύλου Πολάκη. «Και οι δύο χαίρουν της εμπιστοσύνης μου. Εάν ήμουν στην κυβέρνηση θα σας απαντούσα» δήλωσε, «δείχνοντας» για απαντήσεις στην προηγούμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Πού να ξέρω; Ρωτήστε τον Αλέξη». Για τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό αποκάλυψε πως οι δυο τους έχουν συναντηθεί με τα όσα συνέβησαν στο συνέδριο, ξεκαθάρισε πως δεν τον θεωρεί υπονομευτή και πως δεν πιστεύει πως θα τον αμφισβητήσει μετά τις κάλπες, ενώ τόνισε πως έχει το δικαίωμα «να εκφράζει την άποψή του για το κόμμα και την ευρύτερη Κεντροαριστερά. Η άποψή μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη» επεσήμανε, λέγοντας πως και οι δύο φιλοδοξούν να δουν τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται η «μεγάλη δημοκρατική παράταξη της χώρας». Παρ’ όλα αυτά, ο Κασσελάκης χαρακτήρισε «λάθος» τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 για τις εταιρείες του εξωτερικού, με βάση τον οποίο και ο ίδιος ελέγχεται.

Ευθείες βολές

στον Μητσοτάκη

Για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εταιρειών του, ο Κασσελάκης αποκάλυψε πως δεν έχει πλέον συμμετοχή σε καμία εταιρεία του εξωτερικού, καθώς όλες οι μετοχές του έχουν μεταβιβαστεί – στα «αστακοκάραβα» από τον περασμένο Μάρτιο –, ενώ ο ίδιος θα καταθέσει πόθεν έσχες στις 30 Ιουνίου. Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός προς την κυβέρνηση, κατηγορώντας τη για ψυχολογική χειραγώγηση: «Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πήρε αποζημιώσεις για τις ελιές του, πότε είχε δανείσει στο κόμμα του; Χαλάω την πιάτσα; (…) Ο έλληνας πολίτης γνωρίζει και το έσχες μου και το πόθεν μου. Η ερώτηση είναι, γνωρίζει ο έλληνας πολίτης το πόθεν του κ. Μητσοτάκη; Τα 40 σπίτια από πού έχουν προκύψει;» ανέφερε για τον Πρωθυπουργό, υπενθυμίζοντας επίσης τις υποκλοπές και το «μπάζωμα» στα Τέμπη. «Εχω επιχειρήσει, γνωρίζω πολύ καλά από ισολογισμούς» είπε για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφοντας το φορολογικό σχέδιο ως «έκρηξη ανάπτυξης και πάταξης της φοροδιαφυγής», με ιδιαίτερη έμφαση στην προοδευτική κλίμακα φορολόγησης, τα φθηνότερα αγαθά και το πλαφόν στο ρεύμα.

Πολάκης

«αδειάζει» Τσίπρα

Ως «άδειασμα» στον Αλέξη Τσίπρα και τη δική του οικονομική πολιτική ερμηνεύεται πάντως η αντίδραση του Παύλου Πολάκη στην παρουσίαση του νέου οικονομικού προγράμματος του κόμματος: ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «εξαιρετική παρουσίαση» και τη χαρακτήρισε ως την «πιο σοβαρή αριστερή πρόταση που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια!».

Related Posts