Κόσμος

Ορίστηκε νέος δήμαρχος στη Χειμάρρα – «Προίκα» του κόμματος Ράμα η θέση του δημάρχου

Μετά την αναμενόμενη παραίτηση της Μπλερίνα Μπάλα από τη θέση της δημάρχου Χειμάρρας, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου συνεδρίασε την Παρασκευή (7/6) κεκλεισμένων των θυρών και, με 12 ψήφους υπέρ και 9 κατά, έχρισε νέο δήμαρχο τον μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο Αχιλλέα Μπολάνο.

Ο άλλος αντιδήμαρχος, Περβίν Γκικουρία, έθεσε εαυτόν εκτός διεκδίκησης της θέσης, όπως ακριβώς είχε πράξει και την πρώτη φορά όταν ορίστηκε δήμαρχος η Μπάλα.

«Προίκα του κόμματος Ράμα η θέση του δημάρχου Χιμάρας»

Αξίζει να αναφερθεί, όπως σημειώνει το himara.gr, πως ο Μπολάνος ορίστηκε αντιδήμαρχος από την Μπλερίνα Μπάλα, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της ως δήμαρχος. Επομένως, σχολιάζει, βρέθηκε και η πατέντα, με την οποία πρόσωπα τα οποία δεν έχουν ψηφιστεί από τους πολίτες, εκτός του να λαμβάνουν το αξίωμα του διορισμένου δημάρχου, να μπορούν να ορίσουν και ποιοι θα λάβουν τη σκυτάλη στην πορεία.

Ο νέος διορισμένος δήμαρχος έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών σε διάφορες θέσεις στο δημαρχείο, ως ένας εκ των στενότερων συνεργατών του φυλακισμένου με κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και διαφθοράς, Γιώργου Γκόρου.

Για την κυβέρνηση Ράμα, η θέση του δημάρχου Χιμάρας έχει γίνει ένα είδος «προίκας» του κόμματος και όποιος την παίρνει φροντίζει να κάνει και μια άτυπη «διαθήκη» για το ποιος θα την κληρονομήσει, σε περίπτωση πρόωρης παύσης από τα καθήκοντά του ή καρατόμησής του.

Related Posts