Στη Δικαιοσύνη αποφάσισε ομόφωνα η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη να αποστείλει την κατάθεση του CEO της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτε, προκειμένου να ελεγχθεί για ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της ψευδορκίας. Να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Εφετών τα πρακτικά από την επίμαχη κατάθεση πρότεινε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, με τους βουλευτές του κόμματος να χαρακτηρίζουν προσβλητική την κατάθεση του CEO της Hellenic Train «καθώς ενώ είναι πασιφανές ότι δεν λειτουργούσαν τα αυτοματοποιημένα συστήματα ασφαλείας, εντούτοις ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν απλά λειτουργικά».

Αντιδράσεις

Εντονη ήταν και η αντίδραση της πλειοψηφίας με τον εισηγητή της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη να επισημαίνει ότι «η κατάθεση ήταν απολύτως εξοργιστική, προσβλητική και υποτιμητική για τα θύματα της τραγωδίας». Οπως είπε, «δεν ζήτησε μια συγγνώμη, στα δικά τους τρένα έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι», ενώ κατηγόρησε τον μάρτυρα ότι «ήρθε να ρίξει στάχτη στα μάτια μας, απέδωσε το δυστύχημα μόνο στον σταθμάρχη, δεν αναφέρθηκε σε λάθη μηχανοδηγών και την ευθύνη συνολικά της εταιρείας».

Εν τω μεταξύ, ο εμπειρογνώμονας Βασίλης Προφυλλίδης στην κατάθεσή του ανέφερε ότι την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος δεν λειτουργούσαν η φωτεινή σηματοδότηση, η τηλεδιοίκηση, το σύστημα GSMR, ούτε και το σύστημα αυτόματης προστασίας συρμών (ETCS). Παρ’ όλα αυτά, υποστήριξε ότι εάν ο σταθμάρχης είχε πατήσει τα δύο κουμπιά «αναχώρησης» και «στόχου» στον πίνακα τηλεχειρισμού, για αυτόματη χάραξη δρομολογίου, θα είχε οδηγήσει τον συρμό στη σωστή γραμμή.

Απαντώντας δε σε ερώτηση της Μιλένας Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ) για το εάν αποτελεί μύθο ότι δεν θα είχαμε 57 νεκρούς εφόσον λειτουργούσε το Δευτεροβάθμιο Κέντρο επί της Καρόλου, υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης και είχαν εγκατασταθεί η τηλεδιοίκηση και τα συστήματα GSMR και ETCS, είπε ότι «μόνο το ETCS χρειαζόταν, εφόσον λειτουργούσε».

Related Posts