Να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ώστε να διατηρηθεί η ενότητα και όλοι μαζί να δώσουν τη μάχη της επόμενης μέρας, ζήτησε μιλώντας στο Μega, ο βουλευτής Δράμας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος υπογράμμισε ότι «ο καθένας από μας στην Αριστερά, έρχεται γιατί πιστεύει και θέλει να φτιάξει ένα κόσμο καλύτερο. Και φεύγει όταν αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν».

Σημείωσε ότι ο ίδιος στήριξε και στις δύο εσωκομματικές κάλπες την Έφη Αχτσιόγλου αλλά ο ίδιος κραυγάζει να μείνουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουν τη μάχη. «Το τι θα κάνει η Έφη Αχτσιόγλου, την οποία στήριξα και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, αφορά την ίδια. Όχι, δεν συμμερίζομαι τα περί αποστασίας. Είναι μια πολιτική επιλογή που θα κριθεί. Στην πολύ δύσκολη φάση που είμαστε σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να υπάρξει καταλλαγή, να μιλήσουμε ιδεολογικά και πολιτικά, έχουμε διαφωνίες, να δούμε που μπορούμε να συμφωνήσουμε. Κραυγάζω ότι μένουμε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ και δίνουμε τη μάχη. Ο πρόεδρος εκλέχτηκε με μια διαδικασία που δεν αμφισβητείται και οφείλουμε να δούμε τα επόμενο βήματα», ανέφερε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Αναφερόμενος στην ακρίβεια που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος επεσήμανε πως «έχουμε πληθωρισμό απληστίας, διψήφιο για τα καθημερινά είδη ανάγκης που είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα για τη μέση οικογένεια. Δεν είναι πληθωρισμός που έπεσε ως μετεωρίτης από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας και των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Τα μαχητά τεκμήρια που υπάρχουν στο νομοσχέδιο είναι τυπικά»

Αναφερόμενος στη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως «θα συμφωνήσουμε όλοι ότι η φοροδιαφυγή πρέπει και να συλληφθεί και να παταχθεί. Είναι άλλο όμως αυτό και άλλο να θέτουμε ένα οριζόντιο όριο για όλους, τα 10.900 ευρώ ως ελάχιστο εισόδημα».

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση που λέει ότι ξεκινά μάχη κατά της φοροδιαφυγής, θα έπρεπε κατά την άποψή μας να δώσει δείγμα γραφής στη κοινωνία και να ξεκινήσει από τα μείζονα, δηλαδή τις εταιρίες πετρελαιοειδών, τις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος, από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ που έχουν κάνει καρτέλ και οι τιμές συνέχεια ανεβαίνουν. Τα μαχητά τεκμήρια που υπάρχουν στο νομοσχέδιο είναι τυπικά. Είναι εξαιρετικά ανελαστικά».

Τέλος, υποστήριξε ότι «σε ένα χωριό της Δράμας, ένα καφενείο θα υποχρεωθεί να δηλώσει εισόδημα 10.900 ευρώ. Αλλά σε ένα μικρομεσαίο χωριό, ο καταστηματάρχης, ο επαγγελματίας, δεν μπορεί να πλησιάσει τα εισοδηματικά αυτά κριτήρια. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για 10.000 αφορολόγητα στους ελεύθερους επαγγελματίες, προϋποθέτει ότι έχουν παρθεί αυτά που πρέπει από τις εταιρείες πετρελαιοειδών, από τα σούπερ μάρκετ και μπορούμε να δώσουμε μιαν ανάσα στο κόσμο».

Δείτε βίντεο:

Related Posts