Η προσπάθεια του Αμπου Ντάμπι να καταστεί παγκόσμιος πόλος έλξης του διεθνούς κεφαλαίου δημιουργεί έλλειψη χώρων γραφείων στο πλούσιο σε πετρέλαιο εμιράτο. Οι τέσσερις κομψοί πύργοι στην οικονομική ζώνη Abu Dhabi Global Market (ADGM), η οποία εδώ και καιρό βρίσκεται στο νησί Al Maryah, είναι σχεδόν γεμάτοι.

Η κυβέρνηση εργάζεται τώρα για την επέκταση της δικαιοδοσίας της ελεύθερης ζώνης στο γειτονικό νησί Al Reem, σε μια κίνηση που θα της δώσει δεκαπλάσιο χώρο και θα την καταστήσει μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές περιοχές στον πλανήτη, που εκτείνεται σε 14,4 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

Για τον λόγο αυτόν, οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τους νυν ενοικιαστές του νησιού Al Reem να αποκτήσουν άδεια ADGM ή να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους μέχρι το τέλος του έτους. Περίπου το ένα τέταρτο αυτών των ενοικιαστών πιθανότατα θα χρειαστεί να μετακομίσει, σύμφωνα με τον κολοσσό εμπορικών ακινήτων Cushman & Wakefield Core. Οσοι εγκαταλείψουν τον κόμβο θα εισέλθουν σε μια αγορά εμπορικών ακινήτων που έχει μεταμορφωθεί από την ευρύτερη μετατόπιση του πλούτου στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Related Posts