Δράστης, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί, χτύπησε σήμερα (25/1) στο κεφάλι με αντικείμενο Νοτιοκορεάτισσα βουλευτή του κυβερνώντος Κόμματος Λαϊκής Ισχύος, όπως ανακοίνωσε το κόμμα, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του θύματος στο νοσοκομείο.

Το κόμμα ανακοίνωσε ότι η Μπαέ Χιουν-τζιν δέχθηκε επίθεση σε δρόμο στη συνοικία Γκάνγκναμ της Σεούλ και ζήτησε εις βάθος έρευνα.

Tη χτύπησε με πέτρα

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε νωρίτερα ότι ο επιτιθέμενος συνελήφθη επί τόπου και δήλωσε στην αστυνομία ότι είναι 15 ετών.

Ο ίδιος ρώτησε την Μπαέ ποιο είναι το όνομά της πριν τη χτυπήσει με μια μικρή πέτρα, ανέφερε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι η βουλευτής αιμορραγούσε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον δράστη ή τα κίνητρά του. Το αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Γκάνγκναμ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλιο.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Λι Τζε-μιουνγκ δέχθηκε πλήγμα με μαχαίρι στο λαιμό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείρηση. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο οκτώ ημέρες αργότερα.

«Αναπόφευκτα μας στεναχωρεί η (σημερινή) επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος Τζουνγκ Χε-γιονγκ. «Ζητούμε εξονυχιστική έρευνα και σκληρά μέτρα σε βάρος του δράστη».

Ο προσωρινός αρχηγός του κόμματος, ο Χαν Ντονγκ-χουν, δήλωσε αργότερα σε δημοσιογράφους στο νοσοκομείο ότι η Μπαέ έχασε αρκετό αίμα μετά την επίθεση αλλά ότι τώρα αναρρώνει, προσθέτοντας ότι τέτοιο περιστατικό δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Related Posts