Ελλάδα

Ντούνη: Το νησάκι της Αττικής με τις δαντελένιες ακρογιαλιές που πας με τα πόδια

Μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και πολύ κοντά στα Νότια προάστια της Αττικής βρίσκεται μια βραχονησίδα με το όνομα «Ντούνη» στην οποία μπορείς να πας ακόμα και περπατώντας (προσοχή στους αχινούς!) και στην οποία μπορείτε να απολαύσετε σχεδόν πριβέ αλλεπάλληλες δαντελένιες ακρογιαλιές.

Η Αττική έχει πάρα πολλές παραλίες. Πολλές από αυτές άκρως εντυπωσιακές, τόσο που δεν περιμένεις να τις δεις στα πέριξ της πρωτεύουσας, άλλες πολύ γνωστές και κοσμοπολίτικες που κατακλύζονται από κόσμο και άλλες μικρά «κρυφά» διαμάντια που δεν είναι ευρέως γνωστές είναι όμως μικροί παράδεισοι.

Σύμφωνα με το Up Stories, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτή θα χρειαστεί να μεταβειτε αρχικά ως την Αγία Μαρίνα Κορωπίου και να συνεχίσετε με πορεία προς το Σούνιο για περίπου ακόμα 1χλμ. Μόλις φτάσετε στην τοποθεσία Αλθέα όπου και δεσπόζει το επιβλητικό αλλά εγκαταλελειμμένο ομώνυμο ξενοδοχείο αφήστε το αυτοκίνητο σας και κατεβείτε στην παραλία «Ηλιόπουλος» και από εκεί περπατώντας μέσα από την θάλασσα μπορείτε να μεταβείτε στη Νήσο Ντούνη.

Βίντεο:

Η Αττική μπορεί να αποτελέσει όαση στο σαββατοκύριακο αν βρεις το κατάλληλο μέρος για να το περάσεις. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια ήσυχη παραλία για βουτιές και αμμουδιά για να χαλαρώσεις. Όλα αυτά μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά απ’ όσο νομίζεις…

Related Posts