Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκεται ένας 37χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε την 11χρονη στον Πύργο Ηλείας. Ο 37χρονος είναι ξάδελφος της μητέρας της ανήλικης και κουμπάρος της, ενώ το 2017 είχε συλληφθεί για βιασμό ανήλικης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης εξαφάνισης της 11χρονης στην Ηλεία, συνελήφθη ένας 37χρονος άνδρας ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της ανήλικης».

Ενεργοποίηση του AMBER ALERT

Η σορός της ανήλικης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, η μητέρα της ανέφερε ότι την Κυριακή η 11χρονη ξεκίνησε να πάει στο σπίτι συγγενικού της προσώπου, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ. Χθες εκδόθηκε αγγελία αναζήτησης του κοριτσιού από το Χαμόγελο του Παιδιού με την υποσημείωση ότι «ενημερώθηκε για την εξαφάνισή της στις 10/6/2024 και άμεσα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS, καθώς συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο».

Οι αστυνομικοί εστίασαν στη διαδρομή που θα ακολουθούσε το παιδί και μέσα από υλικό από κάμερες ασφαλείας την είδαν να επιβιβάζεται με τη θέλησή της σε ένα αυτοκίνητο. Μέσα από την εξέταση του οχήματος έφτασαν στα ίχνη του 37χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Πύργου για να εξεταστεί. Υστερα από τις επίμονες ερωτήσεις των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου βρισκόταν το πτώμα της. Ωστόσο ως αργά χθες δεν ανέφερε για ποιον λόγο της αφαίρεσε τη ζωή.

Τραύματα από κατσαβίδι

Χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί βρήκαν τη σορό της 11χρονης και όπως διαπιστώθηκε έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα από κατσαβίδι, στον λαιμό. Στο σημείο εκλήθη ιατροδικαστής προκειμένου να αποσαφηνίσει τις συνθήκες θανάτου, ενώ θα ερευνούσε και εάν υπήρξε απόπειρα βιασμού. Ενα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι να επιχείρησε να βιάσει το παιδί και όταν εκείνο αντιστάθηκε, για να μην αποκαλύψει τα στοιχεία του, το σκότωσε. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μολονότι ο 37 χρονος είχε συλληφθεί για βιασμό το 2017, ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Related Posts