Ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας προτίθεται να αναπτύξει ο όμιλος Grimaldi, νέος μεγαλομέτοχος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με όσα συζήτησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, Αθανάσιο Πορφύρη, και τον εκπρόσωπο της επενδύτριας εταιρείας Grimaldi, Αθανάσιο Κουλούρη, παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγιακα. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, στη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της βελτίωσης του πορθμείου, η κατασκευή της προβλεπόμενης μαρίνας στην πόλη της Ηγουμενίτσας και η πρόθεση της εταιρείας για κατασκευή ναυπηγοεπισκευαστικού έργου στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι ο Γκίκας επισκέφθηκε ακόμα τόσο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας όσο και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, παρουσία και του αρχηγού του ΛΣ – ΕΛΑΚΤ, και μίλησε σε συγκεντρώσεις στελεχών του ΛΣ – ΕΛΑΚΤ.

Νέο χτύπημα από τους Χούθι

Οι Χούθι ισχυρίζονται ότι «στόχευσαν με επιτυχία» ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της MSC (Mediterranean Shipping Company) χρησιμοποιώντας έναν «νέο βαλλιστικό πύραυλο». Η ανάρτηση στο κανάλι Telegram της οργάνωσης κάνει λόγο για επίθεση κατά του MSC «Sarah V» (κατασκευής 2000 και χωρητικότητας 4.400 τόνων) στην Αραβική Θάλασσα. Η ανάρτηση δεν διευκρινίζει πότε έλαβε χώρα αυτή η επίθεση. Το εν λόγω πλοίο πέρασε πράγματι από την περιοχή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και επί του παρόντος πλέει στα ανοιχτά των ακτών του Ομάν με προορισμό το Αμπου Ντάμπι, σύμφωνα με τα δεδομένα εντοπισμού πλοίων. Το Κοινό Κέντρο Ναυτιλιακών Πληροφοριών των Συνδυασμένων Ναυτικών Δυνάμεων ανέφερε στις 24 Ιουνίου ότι το MSC «Sarah V» είχε στοχοποιηθεί, αλλά ο πύραυλος με τον οποίο επλήγη είχε προσγειωθεί 50 μέτρα από τη δεξιά πλευρά.

Συνεργασία με

το Πολεμικό Ναυτικό

Συνάντηση με τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα πραγματοποίησε την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 η διοικητική ομάδα του Ομίλου Attica, με αντικείμενο την επισφράγιση της συνεργασίας της Attica Group με το Πολεμικό Ναυτικό. Συγκεκριμένα, ο Ομιλος Attica στο πλαίσιο της αναβάθμισης των δεξιοτήτων των πληρωμάτων του στόλου του έχει έρθει σε συμφωνία από την έναρξη του έτους 2024 με το Πολεμικό Ναυτικό για τη χρήση των εγκαταστάσεων της Σχολής Ελέγχου Βλαβών με σκοπό τη διεξαγωγή εκπαιδεύσεων από το Πολεμικό Ναυτικό. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν ασκήσεις καταπολέμησης πυρκαγιάς και διαφυγής από αφιλόξενο περιβάλλον, καθώς και τεχνικές αντιμετώπισης διαρροής.

Related Posts