Ελλάδα

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού – Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς

Μετά από την προειδοποίηση του Θοδωρή Κολυδά για τους κεραυνούς σε Αττική και Βοιωτία, εκδόθηκε από την ΕΜΥ νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Σύμφωνα με αυτό, οι ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από σήμερα Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τετάρτη (03-07-24)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στη Χαλκιδική.

Αύριο Πέμπτη (04-07-24)

α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης).

β. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Η προειδοποίηση Κολυδά για συχνούς κεραυνούς σε Αττική και Βοιωτία

Σε σημερινή του ανάρτηση ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί για τα έντονα φαινόμενα που θα επηρεάσουν τη χώρα σε Αττική και Βοιωτία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ»:

«Πέραν του εκτάκτου δελτίου το οποίο θα επικαιροποιηθεί το μεσημέρι, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

α) Δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα μεγάλα ύψη υετού.

β) Η συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσων θα είναι υψηλή κυρίως σε Αττική και Βοιωτία».

Related Posts