Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης «προμηνύεται» στο δήμο Μεσολογγίου… με αφορμή το Τεχνικό Πρόγραμμα

9

Κοινοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα η πρόσκληση για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου την προσεχή Τρίτη 29/12, στις 6 το απόγευμα, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Στα θέματα της ημερήσια διάταξης ξεχωρίζει αυτό της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2021.

Διαβάζοντας όμως την πρόσκληση για την συνεδρίαση διαπιστώνουμε επίσης ότι δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, η πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα που έχει κατατεθεί από τον συνδυασμό “Δήμος για τα παιδιά μας”.

Κάτι που σίγουρα θα προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση και ταυτόχρονα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο είτε να μην γίνει η συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας είτε να ξεκινήσει κύκλος προσφυγών με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκτέλεση των έργων.

Γεγονός, πάντως, είναι ότι δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από πλευράς δημοτικής αρχής για το λόγο που δεν περιλήφθηκε η πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα του κ. Καραπάνου στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Κάτι που εκτιμούμε ότι πρέπει να γίνει άμεσα.

Αναλυτικά η πρόσκληση για την συνεδρίαση είναι η ακόλουθη:

Παρακαλούμε να συμμετέχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 29η Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης 18.00.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, τηρώντας το νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρ. 67 του Ν. 3852/2010, του Ν. 4682/2020 (ΦΕΚ 76 τευχ. Α΄), του υπ’αριθμ. 18.318/13.3.2020 (ΑΔΑ: 9ΛΠΧ46ΜΤΛ6-1ΑΕ) εγγράφου, των υπ’ αριθμ. 163/33282/29.5.2020 και 426/77233/ 13.11.2020 εγκυκλίων του ΥΠ.ΕΣ., για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

  1. Εισηγήσεις της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με αναμορφώσεις προϋπ/σμού και τεχνικού προγράμματος οικον. έτους 2020 (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).
  2. Έγκριση Τεχνικού προγράμματος έτους 2021 (εισηγητής κ.Λύρος Κων.–Δήμαρχος).
  3. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με καθορισμό Συντελεστή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ)στον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).
  4. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με καθορισμό Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου (ΣΑΟ) και Συντελεστή Οικοπέδου (ΣΟ) για τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων σε περιοχές όπου δεν ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού (εκτός σχεδίου) για την επιβολή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).
  5. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με καθορισμό τελών κοιμητηρίων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου έτους 2021 (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).
  6. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με επιβολή τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης εστιατορίων και συναφών καταστημάτων έτους 2021 (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).
  7. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με καθορισμό τελών χρήσεως πεζοδρομιών- πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου για το έτος 2021 (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).
  8. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με καθορισμό των συντελεστών τελών καθαριότητας- φωτισμού Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου για το έτος 2021 (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).
  9. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με παράταση μίσθωσης ακινήτου που στεγάζει το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

Πηγή: messolonghinews.gr

The post Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης «προμηνύεται» στο δήμο Μεσολογγίου… με αφορμή το Τεχνικό Πρόγραμμα appeared first on Karvasaras – Ειδήσεις από την Δυτική Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.