Εχουν απλοποιηθεί τα πράγματα στο σινεμά, κάνουν οι άνθρωποι ταινίες με τα κινητά τους.

Κατά τη δική μου γνώμη το «πάρε μια κάμερα και τράβα» είναι λίγο μύθος. Πρέπει να έχεις κάποια λεφτά ή κάποιους φίλους να σε στηρίξουν. Να είσαι μέλος ενός κύκλου. Είναι βέβαια τόσο ασυγκράτητη η διάνοια που θα βρει τρόπο να διαρρεύσει.

Εντάσσεστε στο εθνογραφικό ή λαογραφικό ντοκιμαντέρ;

Το λαογραφικό καταγράφει τα ήθη και τα έθιμα, ακόμη και τα άτυπα ήθη. Εμένα το αστικό ήθος και η μυθολογία της πόλης με ενδιαφέρει πολύ. Και η Ιστορία που εξελίσσεται ως μυθολογία και η μυθολογία που διατηρεί ένα κομμάτι της Ιστορίας αλλά αναπτύσσεται σε κάτι άλλο μέσα στον χρόνο.

Εχουμε ανάγκη τον μύθο;

Εγώ τον έχω. Μου αρέσει ό,τι επανακαθορίζει την Ιστορία. Επανακαθορισμός πραγμάτων, λέξεων. Με ενδιαφέρει αυτό που παραγκωνίζεται, που αποσιωπάται. Αυτό που ξεχνιέται. Θέλω να φωτιστούν μερικά πράγματα, είναι προσωπική αναζήτηση. Μπορεί να αποτύχω αλλά θα αποτύχω καλύτερα, όπως έλεγε ο Μπέκετ.        

Η γενιά σας…

Εγώ γεννήθηκα το 1992. Είμαι millennial.

Η γενιά σας θέλει να θυμάται;      

Πρόβλημα της γενιάς μου είναι η απάρνηση της παράδοσης.

Καλό δεν είναι αυτό;

Το έκαναν κι άλλες γενιές αλλά με έναν αναστοχασμό. Και με μελέτη των παλαιότερων. Να χτίσεις πάνω στην παράδοση αλλά διάβασέ την. Μάθε την. Στο σχολείο είχαμε μια αίσθηση υποχρέωσης να διαβάσουμε κλασικούς και αυτό μας απομάκρυνε.

Πάτε ανάποδα από τη γενιά σας.

Σίγουρα δεν μπορώ να μιλήσω για την γενιά μου, είμαι ένας παρατηρητής. Ισως η γενιά μου δεν έχει την υπομονή να ασχοληθεί.

Related Posts