Μικρολίμανο: Κατεδαφίζονται οι αυθαίρετες κατασκευές και προχωρά η ανάπλαση

10

Μικρολίμανο: Κατεδαφίζονται οι αυθαίρετες κατασκευές και προχωρά η ανάπλαση

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το μεγάλο έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πειραιά πραγματοποίησε σήμερα εργασίες κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε καταστήματα στο Μικρολίμανο βάσει των πρωτοκόλλων κατεδάφισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Παναγιώτης Ρέππας, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Οδοποιίας & Αποχέτευσης, Αλέξανδρος Αργουδέλης και ο πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, παρευρέθηκαν στις εργασίες κατεδάφισης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, αυτές τις ημέρες θα κατεδαφιστούν 9 πέργκολες, ενώ συνολικά θα απομακρυνθούν 28 αυθαίρετες κατασκευές σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της ακτής Δηλαβέρη.

Παράλληλα, προχωρούν και οι παρεμβάσεις ανάπλασης των πεζοδρομίων, καθώς και άλλα συνοδά έργα.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Είμαι περήφανος που το Μικρολίμανο θα αλλάξει ριζικά όψη και θα γίνει μια σύγχρονη και φιλόξενη περιοχή για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας. Σήμερα πραγματοποιούμε εργασίες κατεδάφισης σε αυθαίρετες κατασκευές καταστημάτων της περιοχής, για τις οποίες έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης και είναι απαραίτητες, προκειμένου να προχωρήσει το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Μικρολίμανου».

Η ανάπλαση στο Μικρολίμανο όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ προβλέπει μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων σε άλλο σημείο του κοινόχρηστου χώρου, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας 3,5 μέτρων, όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων, καθορισμός νέων χώρων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες.

Προβλέπει επίσης, νέα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, ανακατασκευές των πεζοδρομίων και των πλακοστρώσεων, ασφαλτικά έργα, αναβάθμιση του αποχετευτικού στη συγκεκριμένη περιοχή.

To άρθρο Μικρολίμανο: Κατεδαφίζονται οι αυθαίρετες κατασκευές και προχωρά η ανάπλαση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.