Με τον μισό Ποινικό Κώδικα στην πλάτη

Αναυδος παρακολουθώ, κι εγώ, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, τα όσα απίστευτα έχουν συμβεί με αυτόν τον τύπο ο οποίος (φέρεται ότι) δολοφόνησε τον άτυχο τοπογράφο στο Ψυχικό, προ ημερών. Καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη, με συμμετοχή σε δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις, εκβιασμούς, ληστείες και εξ αυτού του λόγου φορτωμένος με τον μισό Ποινικό Κώδικα στην πλάτη, κυκλοφορούσε ελεύθερος κι ωραίος για να διαπράξει έναν ακόμη φόνο – αυτόν του τοπογράφου. Στο Εφετείο, λέει, τα ισόβια έγιναν 15 χρόνια, και μετά κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, επί ΣΥΡΙΖΑ, αφέθηκε ελεύθερος. Νωρίτερα όμως, πάλι επί ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το «λουλούδι» συμμετείχε σε διαλέξεις στο… Ιδρυμα Ερευνών οργανωμένες από το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να μας διαφωτίσει για τη ζωή στις φυλακές. Από τις οποίες κάθε βράδυ την κοπανούσε, έβγαινε έξω, έκανε καμιά ληστεία, και μετά επέστρεφε «φορτωμένος».

Δεν ξέρω τι θα αποδείξει η ανάκριση σχετικά με το αν διέπραξε όντως τον φόνο ή όχι, ούτε και με απασχολεί ιδιαίτερα. Η Αστυνομία θα βρει τις αποδείξεις, είμαι βέβαιος.

Αλλά όσα αποκαλύπτονται τώρα για την «ιστορία» του, πριν από τον φόνο του άτυχου τοπογράφου της Μυκόνου, είναι από μόνα τους μια ξεχωριστή έρευνα ποινικού χαρακτήρα σχετικά με το τι διάολο συμβαίνει με τη Δικαιοσύνη.

Πώς είναι δυνατόν δηλαδή, ένας καταδικασμένος σε ισόβια, να πηγαίνει σε ένα Εφετείο, και το δικαστήριο να αποφαίνεται ότι «εντάξει μωρέ, έκανε ό,τι έκανε (στην απαγωγή του μακαρίτη Περικλή Παναγόπουλου συγκεκριμένα), αλλά καλό παιδί φαίνεται, βάλ’ του 15 χρόνια, να βγει στα 5», ώστε να ξαναρχίσει!

Τρομερό. Κύριε Φλωρίδη, νομίζω ότι έχετε τον λόγο…

Η μαφία της Μυκόνου

Αλλο (σοβαρό) κεφάλαιο, η Μύκονος. Στην προηγούμενη θητεία του, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μου είχε πει μια φορά ότι η ανομία στο νησί είναι τέτοια που ξεπερνάει κάθε όριο. Στα ναρκωτικά, στην εκβίαση, στο trafficking, στην παράνομη δόμηση, στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παντού. Οτι έχει κάνει απόβαση η μαφία της Αθήνας και ελέγχει τα πάντα. Και πως είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αντιμετωπιστεί η δράση της. Μάλιστα είχε τοποθετήσει έναν διευθυντή στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, από τους καλούς που διαθέτει το σώμα, να φέρει βόλτα τα πράγματα.

Οπως φαίνεται όμως, οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. ήταν πρόσκαιρες, και η θέληση να γίνει κάτι ουσιαστικό για να αντιμετωπιστεί η παρανομία δεν στάθηκε αρκετή για να περάσει το νησί σε μια «ενάρετη» φάση. Η μαφία συνεχίζει ανενόχλητη το έργο της, και τα αποτελέσματα αυτού του «έργου» είναι σοκαριστικά.

Νομίζω ότι δεν πάει άλλο. Τερμάτισαν και οι τελευταίες ανοχές της κοινωνίας σχετικά με τις «ιδιαιτερότητες» της Μυκόνου, η οποία όντως μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια τουριστική εικόνα της χώρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στο όνομα αυτής της «συνεισφοράς» θα πρέπει να ανεχόμαστε την ανεξέλεγκτη δράση της μαφίας. Και νομίζω ότι ο πρώτος που το καταλαβαίνει αυτό είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης…

Noθεία στα καύσιμα

Δεν ξέρω ποιανού αρμοδιότητα είναι το θέμα που θα θίξω εν συνεχεία. Αν πρόκειται δηλαδή για θέμα Αστυνομίας, Δικαιοσύνης ή ελεγκτικών Αρχών του κράτους. Ομιλώ για τη μυστικοπάθεια που επιδεικνύεται προκειμένου για πρατήρια καυσίμων που «συλλαμβάνονται» να νοθεύουν τα καύσιμα. Είναι απαράδεκτη. Προ ημερών, σφραγίστηκαν δύο πρατήρια, ένα στο Ηράκλειο της Κρήτης και ένα στην Κω. Ανακοινώθηκε ότι οι ποινές επιβλήθηκαν διότι νόθευαν τα καύσιμα κ.λπ. κ.λπ. Ωραία. Γιατί δεν ανακοινώνονται με ονόματα και διευθύνσεις αυτά τα πρατήρια, ώστε να προστατευθεί ο κόσμος από τους απατεώνες; Και η ανακοίνωση αυτή, να συνοδευτεί με παράκληση προς τα μέσα ενημέρωσης να τη δημοσιεύσουν; Ακριβώς όπως γίνεται με τις συλλήψεις μελών συμμοριών, που με εισαγγελική εντολή γνωστοποιούνται στοιχεία τους, και συνοδεύονται τα στοιχεία με τις φωτογραφίες τους. Μήπως νομίζουν οι Αρχές ότι επειδή τους επέβαλαν την ποινή της σφράγισης αυτοί θα συνετιστούν και δεν θα το επαναλάβουν;

Ο Ρέμος που ερευνάται για φοροδιαφυγή, βγήκε στη σέντρα από διαρροές κάποιων πηγών των ελεγκτικών Αρχών, και διαπομπεύθηκε πανελληνίως, κατά παράβαση και του ελάχιστου τεκμηρίου αθωότητας. Εδώ στις περιπτώσεις των πρατηρίων, τι είναι αυτό που αποτρέπει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών των απατεώνων; Στην τελική, ο Ρέμος τραγουδιστής είναι, δεν έβλαψε κανέναν. Οι άλλοι όμως, έβλαψαν, και πιθανότατα θα το επαναλάβουν σύντομα, μόλις αποσφραγιστούν τα πρατήριά τους…

Μπροστά σε νέα διάσπαση

Από δυο χωριά, χωριάτες έγιναν – όπως αναμενόταν άλλωστε – πάλι στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί και διάφοροι τα «έριξαν» στον πρόεδρο για τις επιλογές του, εκείνος τους απάντησε ότι αφού ζητούν επίμονα να λειτουργούν τα όργανα «θα τους ταράξει στη συλλογικότητα» (άλλο πάλι κι αυτό…), και οι όποιοι λογαριασμοί, απ’ ό,τι κατάλαβαν όλοι, έμειναν ανοιχτοί ως τον Σεπτέμβριο. Ο λόγος; Νομίζω ότι παίζει πολύ και το τι θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ, τι θα αποφασίσει να κάνει τελικά ο πρόεδρος Αλέξης, ο απόμαχος, ο βετεράνος, και να υπάρξουν και οι σοβαρές δημοσκοπήσεις μετά το καλοκαίρι για να δουν προς τα πού πηγαίνει το πράγμα.

Με δυο λόγια, τέθηκαν, όπως τέθηκαν τα θέματα, και εν συνεχεία αφέθηκαν όπως είναι, για τα μπάνια του λαού.

Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι μπροστά σε μια νέα διάσπαση, αυτό το κατάλαβαν ως και οι καρέκλες όπου κάθονταν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Εξού και η δυσθυμία του προέδρου Κασσελάκη. Η οποία έβγαζε μάτι, το Σάββατο…

Γέφυρες στον Ανδρουλάκη

Ευκαιρίας δοθείσης, να αναφέρω ότι ο πρόεδρος Κασσελάκης τις τελευταίες ημέρες δεν σταματάει να ρίχνει γέφυρες προς τον Νίκο Ανδρουλάκη. Οπως μου είπαν, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, αναφέρει στους συνομιλητές του ότι «τον αδίκησα τον Ανδρουλάκη στο θέμα των υποκλοπών», ότι «όντως είναι θύμα, και από παραπληροφόρηση, ερμήνευα τη στάση του απέναντι σε διάφορα θέματα ότι είναι εκβιαζόμενος από την κυβέρνηση», και πως «είναι σωστή η νομική οδός που ακολουθεί για την παρακολούθησή του»!!

Μου το είπε ένας (συνομιλητής του), μου το ανέφερε δεύτερος (επίσης συνομιλητής του), και μόλις το άκουσα και από τρίτον, έμεινα με τη βεβαιότητα ότι ο πρόεδρος Κασσελάκης λέει όσα λέει, για τον Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να φτάσουν στ’ αφτιά του.

Ισως, με τον τρόπο αυτόν, ευελπιστεί (ο Κασσελάκης) ότι ο άλλος θα αλλάξει στάση απέναντί του και θα δεχτεί να γίνουν συνομιλητές. Πιθανότατα επίσης να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι με τον τρόπο αυτόν θα προλάβει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, και κυρίως τον πρόεδρο Αλέξη, τον απόμαχο, τον βετεράνο, και στην κίνησή του για την Κεντροαριστερά…

Τι λέω εγώ; Οτι στη φάση αυτή, και μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, που θα έχουν ολοκληρωθεί τα εκλογικά του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρουλάκης έχει κλειστά αφτιά και κοντά (για χειραψίες συμφιλίωσης) χέρια…

Related Posts