Σε συνέχεια των κυβερνητικών πιέσεων – και προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – προς τον Στέφανο Κασσελάκη τα τελευταία 24ωρα για την «ηθική, καταρχάς, υποχρέωση» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, να καταθέσει πόθεν έσχες, το Μέγαρο Μαξίμου σχολίαζε δηκτικά χθες το βράδυ το «μονοσέλιδο excel» που παρουσιάστηκε από τη Θεσσαλονίκη. «Παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αποκάλυψε πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Ουσιαστικά από την κυβέρνηση στέκονταν στη συμμετοχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023» σε εταιρεία αλλοδαπής «κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει». Κι αυτό στην προσπάθεια να αποδομήσουν το αφήγημα των «καθαρών χεριών» απέναντι στο «σάπιο σύστημα» στο οποίο επενδύει ο πολιτικός αντίπαλός τους.

«Χυδαίες συκοφαντίες» για τον Πρωθυπουργό

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται δύο αποστροφές του Μαρινάκη: πρώτον μίλησε για «σόου που γεννά περισσότερα ερωτήματα από όσα είχαμε» και δεύτερον διερωτήθηκε αν «ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει». Σημειωτέον ότι το θέμα με την εταιρεία Osios LLC είχε προκύψει προ μηνών, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα, αφού ο νόμος είναι σαφής ως προς την απαγόρευση σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Κασσελάκης έπρεπε να έχει αποχωρήσει από τις εταρείες από τον περασμένο Νοέμβριο. «Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές που μαθητευόμενοι μάγοι έπαιζαν τις τύχες μας στα ζάρια» επεσήμανε ο κυβερνητικός πορτ παρόλ, κατηγορώντας τον Κασσελάκη για «χυδαίες συκοφαντίες» για τον Πρωθυπουργό. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης, ώρες πριν, είχε σχολιάσει (Σκάι 100,3) ότι «κάποτε είχαμε “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης” του ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζω αυτή τη φορά να μην έχουμε και πόθεν έσχες Θεσσαλονίκης».

Απέναντι στις επιθέσεις Κασσελάκη τόσο για τα ακίνητα του Πρωθυπουργού όσο και για τα χρέη της ΝΔ, πρωθυπουργικοί συνεργάτες επέμεναν ότι τα οικονομικά του Μητσοτάκη, όπως και το θέμα των συσσωρευμένων χρεών της παράταξης, είναι γνωστά. «Και εγώ και η σύζυγός μου στοχοποιηθήκαμε βάναυσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, μας έκαναν φύλλο και φτερό την εποχή της παντοδυναμίας τους, δεν βρήκαν απολύτως τίποτα» είπε ο Μητσοτάκης το μεσημέρι, επισημαίνοντας επιπλέον για το κόμμα ότι «ελέγχεται οικονομικά κάθε χρόνο» και ότι «καλύπτει τις υποχρεώσεις».

Related Posts