Σκληρή και άνιση ήταν η μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τη φωτιά στην Κω που ξέσπασε τη Δευτέρα (1/7) και έκαιγε για δύο ολόκληρες ημέρες, αναγκάζοντας κατοίκους και τουρίστες να εκκενώσουν σπίτι και ξενοδοχεία αντίστοιχα.

Για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου επιχείρησαν 107 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Τελικώς η σκληρή προσπάθεια τόσο των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά φυσικά και των εθελοντών απέδωσε, με τη φωτιά να σβήνει μία ανάσα πριν τα σπίτια της Καρδάμαινας.

Το «ευχαριστώ» από τους ντόπιους και τους τουρίστες ήρθε με τον καλύτερο και ίσως πιο αναπάντεχο τρόπο. Όπως θα δείτε στο βίντεο που δημοσίευσε στη σελίδα της στο Instagram η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (hellenic_helitack_crews) μία ομάδα πυροσβεστών ενώ περπατούσαν στο κέντρο του νησιού δέχθηκαν τα χειροκροτήματα του κόσμου.

Δείτε την ανάρτηση:

«… κάνει τον καθένα από εμάς να ξεχνάει τις δυσκολίες…»

«Κανένας Πυροσβέστης δεν επιζητεί την αναγνώριση και την επιβράβευση, όταν αυτή όμως έρχεται αυθόρμητα από τον κόσμο, κάνει τον κάθε έναν από εμάς να ξεχνάει τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος και να συνεχίζει με το ίδιο σθένος για το υπόλοιπο του καλοκαιριού δίπλα σε όποιον χρειαστεί», αναφέρεται στη λεζάντα.

Ολόκληρο το κείμενο:

Στελέχη της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων αφού έχουν δώσει άλλη μια μάχη, αυτή τη φορά στα Καρδαμαινα της Κω, δέχονται τα χειροκροτήματα και τα ευχαριστώ από τουρίστες και ντόπιους.

Κανένας Πυροσβέστης δεν επιζητεί την αναγνώριση και την επιβράβευση, όταν αυτή όμως έρχεται αυθόρμητα από τον κόσμο, κάνει τον κάθε έναν από εμάς να ξεχνάει τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος και να συνεχίζει με το ίδιο σθένος για το υπόλοιπο του καλοκαιριού δίπλα σε όποιον χρειαστεί.

Για όσο χρειαστεί… ⚒🇬🇷

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες σε κάθε γωνιά της πατρίδας για την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.

Related Posts