Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Ελληνίδα συνελήφθη στο αεροδρόμιο για διακίνηση μεταναστών

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης συνελήφθη μία Ελληνίδα, για διακίνηση μεταναστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Sabah.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία έπιασε επ’ αυτοφώρω την Ελληνίδα υπήκοο, την οποία ονομάζει Παρασκευή Γ., και την χαρακτηρίζει διεθνή διακινήτρια μεταναστών.

Γράφει συγκεκριμένα: «Οι ομάδες στο αεροδρόμιο διαπίστωσαν ότι η αλλοδαπή υπήκοος Taimaa C., που ήρθε στην Τουρκία από τη Βηρυτό, και η Παρασκευή Γ. , που ήρθε από την Αθήνα, συναντήθηκαν στον χώρο διέλευσης».

Η Taimaa C. δεν είχε δικαίωμα εισόδου στην Τουρκία και απελάθηκε

Η αστυνομία του αεροδρομίου παρακολούθησε της κινήσεις των δύο γυναικών από τις κάμερες και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψή τους.

Τι κατέθεσε η Taimaa C.

Στην κατάθεσή της η Taimaa C. ισχυρίστηκε ότι γνώρισε την Παρασκευή Γ. μέσω διαδικτύου και ότι συμφώνησε να φτάσει στη Γερμανία. Παρέλαβε πλαστό διαβατήριο από την Ελληνίδα στην τουαλέτα του αεροδρομίου, όπως και το εισιτήριο, το οποίο είχε κλειστεί στο πλαστό όνομα. Πρώτα θα ταξίδευε στην Σάρτζα και στη συνέχεια στην Στουτγάρδη.

Οι δύο γυναίκες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Η Taimaa C. δεν είχε δικαίωμα εισόδου στην Τουρκία και απελάθηκε. Αντιμετωπίστηκε ως «ύποπτη» για το αδίκημα της «Πλαστογραφίας Επίσημων Εγγράφων» και ως «θύμα» στο αδίκημα της «διακίνησης μεταναστών», για το οποίο κατηγορείται η Παρασκευή Γ..

Επιπλέον, το κινητό της Ελληνίδας υπηκόου κατασχέθηκε για εξέταση, ενώ η ίδια έχει τεθεί υπό κράτηση.

Related Posts