Κούρτοβικ για Δημήτρη Κουφοντίνα: Είναι λίγο πριν από το κώμα

6

Κούρτοβικ για Δημήτρη Κουφοντίνα: Είναι λίγο πριν από το κώμα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο όπως είπε η συνήγορός του, Ιωάννα Κούρτοβικ, κατηγορώντας ξανά τη γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ότι λέει ψέματα.

Η Ιωάννα Κούρτοβικ, είπε μιλώντας στο OPEN το πρωί της Τρίτης (02.03.2021) ότι ο εκτελεστή της 17 Νοέμβρη είναι λίγο πριν από το κώμα. «Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα, βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ιωάννα Κούρτοβικ επανέλαβε ότι «δεν μου έχουν κοινοποιηθεί αποφάσεις, μου έχουν κοινοποιηθεί χαρτιά που παραπέμπουν σε αποφάσεις. Ένα χαρτί με μία σφραγίδα. Πρόκειται για μία σφραγίδα. Δεν υπάρχει απόφαση, δεν υπάρχει αριθμός, δεν έχει υπογραφές, δεν έχει ονόματα. Δεν υπάρχει απόφαση για να προσβάλουμε. Είναι εμπαιγμός δικός μου, του κρατούμενου. Είναι ντροπή αυτά που λένε».

Click4more Νικολάου: Ο Κουφοντίνας το Σεπτέμβριο μπορεί να ζητήσει αποφυλάκιση γιατί κάνει απεργία πείνας;

«Στις 28.12 κατατέθηκε αίτηση για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, ο νόμος το προβλέπει, που λέει ότι πρέπει να μεταχθεί στις φυλακές που ήταν, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Εχουμε απευθυνθεί όπου μπορούμε. Ο νόμος δεν μου δίνει το δικαίωμα να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο εκτέλεσης ποινών αν δεν έχω δύο απορρίψεις. Η πρώτη μας αίτηση δεν απαντήθηκε καθόλου. Αγνοήθηκε. Αγνοείται και η δεύτερη που απέστειλα ζητώντας να επανυποβληθεί το αίτημα, για να έχω δύο απορρίψεις και να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο», συμπλήρωσε.

«Μητσοτάκης, Τσιάρας, Χρυσοχοΐδης, είπατε, ότι είναι αμετακίνητοι στη βούλησή τους. Ο Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα. Η Πολιτεία εκβιάζει. Ποιος εκβιάζει ο δεσμώτης; Ο Κουφοντίνας ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος. Είναι απόφαση πρωθυπουργού είπατε νωρίτερα, άρα ποιος δικαστής θα πάει ενάντια; Είναι πολιτική απόφαση και λύνεται με πολιτική απάντηση. Η πολιτεία πρέπει να διορθώσει την αδικία που έγινε με φωτογραφικό νόμο. Ο νόμος ήταν φωτογραφικός κι αντισυνταγματικός, τον έφτιαξαν ειδικά για τον Κουφοντίνα, το έλεγαν τότε και μέσα στη Βουλή ότι τον φτιάχνουν “για να φύγει επιτέλους από τις αγροτικές φυλακές ο Κουφοντίνας”. Παραβιάζουν ακόμα κι αυτόν τον νόμο τους, επί δύο μήνες δεν έχουν κοινοποιήσει τα έγγραφα.

Και ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας λένε ότι δεν έχουν αρμοδιότητα. Η πολιτεία είναι εγκλωβισμένη Η χώρα μας έχει εκτεθεί διεθνώς. Στην Τουρκία έχουμε νεκρούς από απεργία πείνας, θα γίνουμε χειρότεροι και από την Τουρκία. Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την προσφυγή, ούτε επικυρωμένες οι αποφάσεις ούτε έχουν το σκεπτικό», πρόσθεσε η Ιωάννα Κούρτοβικ.

 

To άρθρο Κούρτοβικ για Δημήτρη Κουφοντίνα: Είναι λίγο πριν από το κώμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.