Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, Erling Haaland, επένδυσε μέρος της τεράστιας περιουσίας του στη Maritime & Merchant Bank (M&M Bank) του Henning Oldendorff. Σύμφωνα με το μετοχολόγιο, ο νορβηγός ποδοσφαιριστής έχει αποκτήσει 600.000 μετοχές της εξειδικευμένης στη χρηματοδότηση της ναυτιλίας τράπεζας στην οποία μετοχές έχει επίσης ο πατέρας του. Και οι δύο μαζί, γράφει το Tradewinds, κατέχουν το 1,5% της τράπεζας, συνολικής αξίας 1,4 εκατ. δολ. Ο γερμανός ιδιοκτήτης οχηματαγωγών πλοίων Oldendorff κατέχει το 25% της τράπεζας. Ο νορβηγός επενδυτής Endre Rosjo, ο οποίος είναι πρόεδρος, έχει επίσης το 25%. Επίσης ένας πρώην νορβηγός αθλητής, ο Ole Einar Bjorndalen, έχει ποσοστό 2%. Ο Endre Rosjo δήλωσε στην εφημερίδα «Dagens Naeringsliv» της Νορβηγίας ότι είναι πολύ ευχάριστο κορυφαίοι αθλητές να τοποθετούν τις αποταμιεύσεις τους σε μετοχές της M&M Bank.

Πειραιάς: Διαμαρτυρίες κατά της Cosco

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της COSCO για την αλλαγή χρήσης του μώλου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Τη συγκέντρωση οργάνωσαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και Κατεργασίας Ξύλου. Οπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της κινητοποίησης από τους εκπροσώπους των σωματείων, η διοίκηση του ΟΛΠ – COSCO είχε δεσμευθεί για τον χαρακτηρισμό του μώλου της ΔΕΗ ως αποκλειστικά χώρο ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών. Απ’ ό,τι δείχνουν οι τελευταίες εργασίες που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, η COSCO προχωράει στην περίφραξη του χώρου προφανώς για να αλλάξει τη χρήση του. Οπως επεσήμαναν, δεν θα αποδεχτούν μια τέτοια εξέλιξη, αφού σημαίνει ότι θα χαθεί ένας τεράστιος χώρος εργασίας για τις ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες.

Κύπρος: Στηρίζει τη ναυτιλία

Tην πολύπλευρη και ουσιαστική συμβολή του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου προς τη συνεχή ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στην 35η ετήσια γενική συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου. Παράλληλα επαναδιατύπωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης για ενδυνάμωση της στενής συνεργασίας με το Επιμελητήριο και τη πολιτική στήριξης προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου τόνισε το γεγονός ότι ο τομέας της ναυτιλίας, παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και συνεχίζει να έχει ενώπιόν του, είναι ένας δυνατός και σταθερός πυλώνας της κυπριακής οικονομίας, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Θέμης Παπαδόπουλος, έκανε αναφορά τόσο στα ορόσημα των τελευταίων 35 χρόνων όσο και στα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε.

Related Posts