Ελλάδα

Κηφισιά: Η στιγμή που ο μαθητής μεταφέρεται στο νοσοκομείο τραυματισμένος

Από καθαρή τύχη γλύτωσε τα χειρότερα ο 9χρονος μαθητής στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς που καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα του σχολείου σήμερα το μεσημέρι.

Το παιδί μαθητής της Γ’ Δημοτικού διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και σύμφωνα με την ενημέρωση θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους για παρακολούθηση αν και δεν φέρει πληγές ή κάποιο εμφανές τραύμα.

Οι πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που παρουσιάζει το in, στο σχολείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ με μηχανή και στη συνέχεια ασθενοφόρο ενώ άμεσα έσπευσε και η αστυνομία.

Για το ατύχημα εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Κηφισιάς που αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Από την πλευρά του εργολάβου αναφέρεται πως η πόρτα ήταν στερεωμένη όπως έπρεπε να είναι, ενώ είχε δοθεί ενημέρωση πως δεν έπρεπε να ανοιχτεί, γιατί έπρεπε να πέσουν μπετά, ωστόσο τελικά η πόρτα ανοίχτηκε.

Για το ατύχημα προσήχθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. τρεις άνδρας που έκαναν τις εργασίες για την τοποθέτηση της πόρτας. Εις βάρος του σχηματίζεται δικογραφία και αναμένεται να συλληφθούν.

Related Posts