Την κατασκευή του νέου συγκροτήματος γραφείων της GRID ΑΕ (εταιρεία συμφερόντων της NOVAL PROPERTY και της BROOKLANE) στο Μαρούσι ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ ΑΕ (100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ).

Η σύμβαση που υπεγράφη για την κατασκευή των γραφείων έχει συνολικό προϋπολογισμό 96,5 εκατ. ευρώ, με την ΤΕΡΝΑ να έχει ήδη εγκατασταθεί στον χώρο. Οπως επισημαίνεται, το συνολικό έργο – περιλαμβανομένου του περιβάλλοντος χώρου – αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2026, ενώ αρκετά νωρίτερα θα παραδοθεί στους μισθωτές για εγκατάσταση και ολοκλήρωση των εσωτερικών εργασιών διαρρύθμισης.

Το έργο

Το συγκρότημα γραφείων THE GRID πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο έκτασης 16.100 τ.μ. επί της συμβολής των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου. Θα έχει συνολική επιφάνεια 61.500 τ.μ., εκ των οποίων τα 26.400 τ.μ. αντιστοιχούν σε χώρους ανωδομής και τα 35.100 τ.μ. σε υπόγειους χώρους.

Ταυτόχρονα, το συγκρότημα αποτελείται από δύο κτίρια σχήματος «Γ», τα οποία διατάσσονται αντικριστά σχηματίζοντας έναν κεντρικό κήπο με εκτεταμένη βλάστηση, ενώ κάθε κτίριο αποτελείται από τρεις διακριτούς όγκους, οι οποίοι ενώνονται μέσω «γεφυρών». Σε κάθε κτίριο δημιουργείται ένα ηλιακό αίθριο το οποίο περικλείεται από την κεντρική είσοδο και τα εξωτερικά κλιμακοστάσια. Τέλος, οι εξωτερικές όψεις επενδύονται εξ ολοκλήρου με ενεργειακό κέλυφος και το συγκρότημα αναμένεται να πιστοποιηθεί στην ανώτερη βαθμίδα αξιολόγησης LEED PLATINUM.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το αρχιτεκτονικό γραφείο FOSTER + PARTNERS ηγήθηκε του σχεδιασμού του έργου και η HILL International αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης σε όλα τα στάδια σχεδιασμού και κατασκευής.

Related Posts