Ο όμιλος ακινήτων Evergrande που βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης του κλάδου στην Κίνα φέρεται να είχε διογκώσει τα έσοδά του κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια στα δύο χρόνια πριν από τη χρεοκοπία του, σύμφωνα με τις εποπτικές αρχές στο Πεκίνο. Η κύρια μονάδα της Evergrande, η Hengda Real Estate Group, είχε παρουσιάσει υψηλότερα έσοδα το 2019 κατά περίπου 214 δισεκατομμύρια γουάν (29,7 δισεκατομμύρια δολάρια) και επιπλέον 350 δισεκατομμύρια γουάν (48 δισ. δολ.) στα ετήσια αποτελέσματα του 2020, ανακοίνωσε η εταιρεία απαντώντας σε αίτημα της Ρυθμιστικής Επιτροπής Κινητών Αξιών της Κίνας (CSRC).

Η εποπτική αρχή ρίχνει τώρα μεγάλο μέρος της ευθύνης στον Χουί Κα Γιαν (Hui Ka Yan), τον ιδρυτή και πρώην πρόεδρο του ομίλου. Αυτό φέρεται να έδωσε τις σχετικές οδηγίες ώστε να παρουσιαστούν υψηλότερα από το κανονικό έσοδα της Hengda για αυτά τα δύο χρόνια.

Η CSRC επέβαλε στον Χουί πρόστιμο 47 εκατομμυρίων γουάν για τα παραποιημένα αποτελέσματα και για άλλες παραβιάσεις κανονισμών και του απαγόρευσε ισόβια την ενασχόληση με δραστηριότητες στις κεφαλαιαγορές, σύμφωνα με το προκαταρκτικό πόρισμα της εποπτικής αρχής. Στην Hengda επιβλήθηκε πρόστιμο 4,18 δισεκατομμυρίων γουάν. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Evergande, Σία Χαϊγιούν, ήταν μεταξύ των στελεχών που τιμωρήθηκαν επίσης από την εποπτική αρχή με πρόστιμα και άλλες κυρώσεις.

Related Posts