Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα: Τελευταία ψώνια για το τραπέζι – Πώς λειτουργούν σούπερ μάρκετ, Βαρβάκειος και λαϊκές αγορές

Καθαρά Δευτέρα σήμερα και η αγοραστική κίνηση κορυφώνεται, με αρκετούς καταναλωτές να κάνουν από νωρίς το πρωί τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για τα σαρακοστιανό τραπέζι.

Για αυτόν τον λόγο οι λαϊκές αγορές λειτουργούν κανονικά, ενώ ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι θα είναι κάποια σούπερ μάρκετ και φυσικά η Βαρβάκειος Αγορά στην Αθήνα και το Καπάνι στη Θεσσαλονίκη.

«Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα με εξαιρετικά ανταγωνιστικές και πραγματικά χαμηλές τιμές και με πλούσια ποικιλία φρέσκων θαλασσινών και ψαριών, φρούτων, λαχανικών και πολλών άλλων σαρακοστιανών προϊόντων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Η Βαρκάκειος και τα σούπερ μάρκετ

Η Βαρβάκειος Αγορά άνοιξε το βράδυ της Κυριακής και θα κλείσει το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στις 15:00. Επίσης, ανοιχτή θα παραμείνει και η Αγορά του Ρέντη μέχρι και το απόγευμα.

Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ, τα Lidl έχουν ανοιχτά τα καταστήματά τους σε όλη την Ελλάδα, με ωράριο 08:00-14:00.

Σε όλη τη χώρα είναι ανοιχτοί φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και παντοπωλεία

Τα My Market είναι ανοιχτά από τις 08: έως τις 14:00, στις εξής περιοχές: Αγ. Θεόδωροι, Αγρίνιο Κατράκη, Ανάβυσσος, Αυλίδα, Βόλος Λαρίσης, Γαστούνη, Γύθειο, Ερέτρια, Ιστιαία, Ιτέα, Κάτω Αχαΐα, Κερατέα, Κοζάνη Κόμβος, Κορωπί, Λάρισα Φαρσάλων, Λαύριο Πλατεία, Λούτσα, Ωρωπός, Μέγαρα Αλεποχώρι, Μυτιλήνη Βενιζέλου, Ναύπακτος, Ναύπλιο, Νέα Πέραμος, Ξυλόκαστρο, Πάτρα Άγ. Ανδρέας, Πάτρα Αγ. Σοφία, Πρέβεζα, Πύργος Αλφειού, Ρόδος Καλλιθέα, Σαλαμίνα Παλούκια, Σαρωνίδα, Σπάτα, Τρίκαλα Κολοκοτρώνη, Τρίκαλα Νοσοκομείο, Χίος Αεροδρόμιο.

Τα My market Local λειτουργούν από τις 08:00 έως τις 22:00, ενώ τα πρατήρια της αλυσίδας σε Ολυμπιακό Χωριό και Ρόδο – Καλλιθέα θα λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 16:00.

Η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος κραά τα σούπερ μάρκετ κλειστά εκτός από το κατάστημα στα Σπάτα, που είναι ανοιχτό από τις 07:00 έως τις 23:00 και το κατάστημα στη Σαντορίνη με ωράριο 08:00-15:00.

Τα περισσότερα ΟΚ! Markets λειτουργούν από τις 08:00 μέχρι τις 23:00.

Τα σούπερ μάρκετ Κρητικός είναι ανοιχτά από τις 09:00 έως τις 14:00.

Κλειστά θα μείνουν τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Γαλαξίας, Μασούτης.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη Βαρβάκειο την Κυριακή της Αποκριάς για τα ψώνια της Καθαράς Δευτέρας

Ανοιχτό το Καπάνι στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη παραδοσιακά σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, το Καπάνι θα λειτουργήσει για την αγορά των θαλασσινών και άλλων σαρακοστιανών εδεσμάτων.

Με τις τιμές να παρουσιάζουν κατά μέσο όρο μία αύξηση περίπου στο 10%, τα καταστήματα στο Καπάνι είναι ανοιχτά από τις 05:00 περιμένοντας τους πελάτες της τελευταίας στιγμής.

Σημειώνεται ότι σε όλη τη χώρα είναι ανοιχτοί φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και παντοπωλεία.

Related Posts