Ιωάννινα: Αυξάνονται τα κρούσματα στο «Χατζηκώστα» – Μόνο με τεστ η είσοδος στο νοσοκομείο

7

Ιωάννινα: Αυξάνονται τα κρούσματα στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Όπως ανέφερε από χθες το epiruspost.gr θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν γιατρός και νοσηλεύτρια στην Ορθοπεδική Κλινική ενώ είχε προηγηθεί θετικό τεστ σε ασθενή και συνοδό της ίδιας κλινικής.

Σήμερα και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες βρέθηκαν θετικές στον ιό δύο ακόμη νοσηλεύτριες της ίδιας κλινικής.

Σημειώνεται ότι τόσο ο γιατρός όσο και οι δύο από τις τρεις νοσηλεύτριες είχαν κάνει εδώ και λίγες μέρες και την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σήμερα σήμανε συναγερμός στη Μονάδα Νεφρού καθώς δύο ασθενείς που υποβλήθηκαν σε rapid test βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Και οι δύο διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Η Μονάδα έκλεισε και έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους.

Εν τω μεταξύ θετική στον ιό βρέθηκε και νοσηλεύτρια της Νεφρολογικής Κλινικής.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου αναμένεται να λάβει νέα μέτρα και να αυξήσει τους ελέγχους σε συνοδούς ασθενών καθώς φαίνεται ότι από κει προήλθε η διασπορά του ιού.

Μόνο με τεστ η είσοδος στο Nοσοκομείο «Χατζηκώστα»

Πιο αυστηρά μέτρα για την είσοδο στο νοσηλευτικό ίδρυμα λαμβάνει η Διοίκηση του «Χατζηκώστα».

Με αφορμή προφανώς τα κρούσματα που εντοπίζονται τις τελευταίες ώρες καθιστά υποχρεωτικό το τεστ τόσο για τους συνοδούς ασθενών όσο και για τους πολίτες που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σπύρος Δερδεμέζης και δημοσίευσε το epiruspost.gr, τονίζεται ότι τα μέτρα λαμβάνονται στο πλαίσιο περιορισμού της πανδημίας covid-19 και της ασφάλειας τόσο των ασθενών και συνοδών όσο και του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Έτσι:

  • Θα παρίστανται μόνο οι συνοδοί σε ασθενείς που κρίνεται απαραίτητη η παρουσία τους από τον θεράποντα ιατρό του Tμήματος που νοσηλεύονται και οι οποίοι θα εισέρχονται κατόπιν διενέργειας rapid test, το οποίο θα επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα ανάλογα με τη νοσηλεία του ασθενούς.
  • Οι πολίτες που προσέρχονται σε προγραμματισμένα ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία πριν την είσοδό τους στο χώρο των Iατρείων, θα υποβάλλονται σε rapid test στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου (κοντέινερ κ.λ.π.).

«Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να προσέρχονται έως μισή ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού, προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία όλων μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

The post Ιωάννινα: Αυξάνονται τα κρούσματα στο «Χατζηκώστα» – Μόνο με τεστ η είσοδος στο νοσοκομείο appeared first on Karvasaras – Ειδήσεις από την Δυτική Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.