Κόσμος

Ιταλία: Η Μελόνι έστειλε το τελευταίο προεκλογικό της μήνυμα από ένα… οπωροπωλείο

Με έναν ασυνήθιστο τρόπο, από ένα οπωροπωλείο της Ρώμης, αποφάσισε να στείλει το τελευταίο της προεκλογικό μήνυμα η Ιταλίδα πρωθυπουργός και πρόεδρος των «Αδελφών της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι.

Σε ένα σύντομο βίντεο που ανήρτησε  στο Instagram, λίγο μετά τα περασμένα μεσάνυχτα, η Μελόνι βρίσκεται σε ένα οπωροπωλείο της Ρώμης και ζητά από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος «να μην πει τίποτα, διότι δεν επιτρέπεται, λόγω της προεκλογικής εκστρατείας».

Στη συνέχεια, η Ιταλίδα πρωθυπουργός, δοκιμάζει κεράσια εκθειάζοντας τη γεύση τους και ρωτά, τέλος, τον οπωροπώλη «για ποια ποικιλία πρόκειται». Ο ίδιος δεν απαντά, αλλά δείχνει μια χάρτινη ταμπέλα, η οποία γράφει «Varietà Giorgia», δηλαδή «Ποικιλία Τζόρτζια».

Κατά τη διαδικασία των βουλευτικών εκλογών, το φθινόπωρο του 2022, η Μελόνι είχε προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση. Σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο είχε εμφανιστεί με δύο πεπόνια στο χέρι, λέγοντας «τα είπα όλα». Υπενθυμίζεται ότι στα ιταλικά, τα πεπόνια λέγονται «meloni».

Το Σάββατο στις 3 άνοιξαν οι κάλπες – Ψηφίζουν και αύριο

Στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα (4 ώρα Ελλάδος) άνοιξαν οι κάλπες στην Ιταλία για την εκλογή 76 ευρωβουλευτών, όπως και την ανανέωση 3.692 δημοτικών συμβουλίων και του περιφερειακού συμβουλίου της περιοχής Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο.

Δικαίωμα ψήφου για την ανανέωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν περισσότεροι από 51 εκατομμύρια Ιταλοί και Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι μπορούν να προσέλθουν στις κάλπες σήμερα, Σάββατο, μέχρι τις 11 το βράδυ και, αύριο, Κυριακή, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Είναι η πρώτη φορά που, στην Ιταλία, οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Related Posts