Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο που καταγράφει την απόλυτη φρίκη που είχε εξαπλωθεί στο φεστιβάλ SuperNova μετά τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου με πάνω από 250 νεκρούς καταγράφει βίντεο του Ισραηλινού Στρατού.

Πρόκειται για στιγμές οι οποίες εκτυλίσσονται μόλις οι ισραηλινοί στρατιώτες φθάνουν στην περιοχή, όταν ήταν πλέον ήδη αργά, αφού οι σοροί ήταν διασκορπισμένες στον χώρο.

Πολλές ήταν στοιβαγμένες φανερώνοντας με γλαφυρό τρόπο τις δραματικές τελευταίες στιγμές όπου οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ είχαν πλησιάσει ο ένας τον άλλον δίπλα σε ψυγεία προσπαθώντας να κρυφτούν από τη δολοφονική μανία των τρομοκρατών οι οποίοι τους έβρισκαν και τους πυροβολούσαν εν ψυχρώ.

Οι εικόνες προέρχονται από κάμερα Ισραηλινού στρατιώτη ο οποίος έχει φθάσει στον χώρο και ερευνά μαζί με τους συναδέλφους του το ενδεχόμενο να υπάρχουν επιζώντες ή να βρίσκονται ακόμα εκεί τρομοκράτες της Χαμάς.

Βίντεο που δημοσίευσε το ισραηλινό ΥΠΕΞ:

Τα 43 λεπτά της φρίκης από την εισβολή της Χαμάς

Δεκάδες βίντεο συνολικής διάρκειας 43 λεπτών προβλήθηκαν σε στενό κύκλο 10 Ελλήνων δημοσιογράφων στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα. Τα περισσότερα όμως περιέχουν τόσο σκληρές εικόνες που κανένα Μέσο Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο δεν έχει τολμήσει να προβάλλει. Το υλικό είναι τόσο σοκαριστικό που την προηγούμενη Τρίτη παρακολούθησαν τα βίντεο και Ισραηλινοί βουλευτές της Κνεσέτ, όπου ξέσπασαν σε κλάματα. «Η σφαγή όπως καταγράφηκε από τους χασάπηδες» όπως είπε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Αθήνα Νόαμ Κατζ. «Οι οικογένειες των θυμάτων δεν πρέπει να δουν το βίντεο αυτό. Είναι τόσο σκληρό και δεν θα το αντέξουν. Ομως θέλουμε ο κόσμος να δει και να ξέρει τι συνέβη» λέει ο Νόαμ Κατζ.

Τα περισσότερα από τα βίντεο της σφαγής των 1.400 Ισραηλινών που δεν μπορούν να δουν το φως της δημοσιότητας έχουν τραβηχτεί από τις κάμερες που φορούσαν οι τρομοκράτες της Χαμάς. Άλλα βίντεο προέρχονται από κάμερες παρακολούθησης μέσα σε κιμπούτζ, σε σπίτια που κοιμούνταν τα θύματα της σφαγής το πρωινό της 7ης Οκτωβρίου, κάποια είναι από το υλικό που καταγράφουν οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Βίντεο σφαγής

Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Ώρα 07:39. Ενα ζευγάρι Ισραηλινών κινείται με το αυτοκίνητό του σε ένα σχεδόν άδειο δρόμο στο νότιο κομμάτι της χώρας, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Είναι η γιορτή του Σιμχάτ Τορά. Η αμέριμνη βόλτα διακόπτεται βίαια όταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας βλέπουν ενόπλους. Προτού αντιληφθούν τι σημαίνει δέχονται πυρά. Οι ένοπλοι τους πυροβολούν διαδοχικά κατά ριπάς. Είναι τα τελευταία μέτρα που διανύει το ζευγάρι των Ισραηλινών. Λίγα δευτερόλεπτα μετά το αυτοκίνητο με χαμηλή ταχύτητα αλλά ανεξέλεγκτο στρίβει αριστερά και σταματά πάνω σε ένα άλλο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο. Οι δύο επιβάτες είναι νεκροί. Οι τρομοκράτες της Χαμάς πηγαίνουν δεξιά και αριστερά από το αυτοκίνητο για να διαπιστώσουν ότι οι δύο Ισραηλινοί είναι νεκροί.

Related Posts