Τοπικά

Θερινές εκπτώσεις 2024: Ξεκινούν από αύριο Δευτέρα 8/7 – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Ξεκινούν αύριο Δευτέρα 8 Ιουλίου, οι καλοκαιρινές εκπτώσεις για αυτό και ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων εξέδωσε συστάσεις προς τις εμπορικές επιχειρήσεις για την περίοδο των θερινών εκπτώσεων.

“Ευχαριστώντας τους πελάτες μας για την διαρκή εμπιστοσύνη και στήριξη, τους καλούμε και πάλι να εμπιστευθούν τις οργανωμένες εμπορικές τοπικές επιχειρήσεις. Οι συνάδελφοι έμποροι γνωρίζουν πολύ καλά τις σημερινές δυσκολίες των νοικοκυριών της περιοχής μας και γι’ αυτό το λόγο είμαστε βέβαιοι ότι θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια στις τιμές των προϊόντων τους από την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων, ελπίζοντας ότι παράλληλα θα δώσουν την απαραίτητη οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις τους”, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ανακοινώνει στους συναδέλφους και στο καταναλωτικό κοινό ότι, οι θερινές εκπτώσεις για το 2024 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 31 Αυγούστου.

Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Σημειώνεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής.

Οι συνάδελφοι θα πρέπει σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 14 Ιουλίου 

Παράλληλα υπενθυμίζουμε ότι, όπως ορίζεται από το άρθρο 16 του νόμου 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων.

Ωστόσο, η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων είναι να μην υποστηριχθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές γιατί έχει αποδειχθεί πως είναι αχρείαστες, επιφέρουν κόστος για τις επιχειρήσεις και επιβαρύνουν τις τιμές των προϊόντων. Συνεπώς, για την προτεινόμενη Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου προς τα μέλη του είναι τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

trikalaenimerosi.gr

Related Posts