Η ΟΓΔΟΗ

Υπάρχουν δύο σχολές προβλέψεων για τις επόμενες κινήσεις της Αννας Διαμαντοπούλου: η μία λέει πως η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, για την οποία συγκεντρώνονται υπογραφές ήδη, το έχει πάρει απόφαση να κάνει το βήμα – και η ανάρτησή της για τη νίκη των Εργατικών και το μετριοπαθές πρόσωπο του Κιρ Στάρμερ θεωρήθηκε άλλη μια ένδειξη. Η άλλη σχολή λέει πως ακριβώς το ίδιο κλίμα έχει δημιουργήσει και στο παρελθόν, τις φορές που όντως σκεφτόταν σοβαρά να κατέβει υποψήφια, όμως στο τέλος δεν τόλμησε να κάνει το βήμα. Δεν ξέρω ποια σχολή τελικά θα έχει δίκιο, αλλά ακόμα και οι συζητήσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους τους έχουν ενδιαφέρον.

ΙΔΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Πότε θα γίνει ο πρώτος γύρος εκλογών για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ; Στις 6 Οκτωβρίου. Πότε θα γίνει το καταστατικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ; Και αυτό στις 4-5-6 Οκτωβρίου. Ο Στέφανος Κασσελάκης ήξερε ποια ημερομηνία είχε εξαγγείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης – άρα προφανώς ήξερε τι σημαίνει η συγκεκριμένη πρόταση, που την έκανε για να μην τους υπερβεί, στη συγκυρία και στην επικοινωνία, η πασοκική διαδικασία. Μερικές φορές, όμως, και η επικοινωνία έχει τα όριά της. Και, όπως και να το κάνουμε, το media event της κάλπης στο τέλος θα υπερισχύει, τουλάχιστον για τα μικρόφωνα και τις κάμερες. Μήπως να το ξανασκεφτεί;

ΚΟΙΝΟ ΠΑΝΕΛ

Στη Νίσυρο βρέθηκαν, σε κοινό πάνελ, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης της Νέας Αριστεράς – τις μέρες που τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (από την οποία ο Τεμπονέρας έχει παραιτηθεί) συζητούσαν τα ενδεχόμενα συγκλίσεων. «Οποιαδήποτε διαμόρφωση μετώπου απέναντι στην “ηγεμονία” της Δεξιάς να στηρίζεται επάνω σε έναν ουσιαστικό και βαθύ πολιτικό διάλογο και σε συγκεκριμένες προγραμματικές και ιδεολογικές θέσεις» ανέφερε ο Σακελλαρίδης. «Εχουμε ήδη καταθέσει μια πρόταση, ενόψει και των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν γίνουν αυτές, καθώς ο κοινός συντονισμός αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας μπορεί πράγματι να αποτελέσει διέξοδο σε αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή» σχολίασε ο Τεμπονέρας.

ΣΤΑ ΜΕΣΑ

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κλειστή στους δημοσιογράφους, οι οποίοι ωστόσο βρέθηκαν απ’ έξω καθ’ όλη τη διάρκεια – δεν ήταν λίγα τα στελέχη που πέρασαν από τα τραπεζάκια για να περιγράψουν το κλίμα μέσα ή για να ενημερώσουν τι είχε ειπωθεί. Οταν βρέθηκε εκεί όμως ο πρώην οικονομικός διευθυντής Θύμιος Γεωργόπουλος, η κριτική του οποίου ήταν έντονη στην αίθουσα, έτυχε να περνάει ο Στέφανος Κασσελάκης. «Αυτά πρέπει να τα λες μέσα στα όργανα» του είπε, «αυτό που κάνεις είναι αντικαταστατικό». Με τον Γεωργόπουλο να απαντάει πως ό,τι λέει στα Μέσα το έχει πει πρώτα «μέσα».

Related Posts