Η Ρωσία απέλασε δυο Βούλγαρους διπλωμάτες

9

Brexit

Το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρωσία ανακοίνωσε την απέλαση δύο Βουλγάρων διπλωματών ως απάντηση στην απέλαση δυο δικών τους διπλωματών.

Η Βουλγαρία είχε προέβη σε αυτή την κίνηση τον προηγούμενο μήνα καθώς τους θεώρησε ύποπτους για διενέργεια κατασκοπείας για τη Ρωσία.

Στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζε την απόφαση της Βουλγαρίας να απελάσει τους δύο Ρώσους διπλωμάτες παντελώς α αβάσιμη.

Η εισαγγελία της Βουλγαρίας είχε απευθύνει εναντίον δύο Ρώσων διπλωματών που εργάζονταν στην ρωσική εμπορική αντιπροσωπεία κατηγορίες για διενέργεια κατασκοπείας, την οποία ασκούσαν από το 2016, συγκεντρώνοντας μεταξύ άλλων και πληροφορίες που αφορούσαν τα σχέδια εκσυγχρονισμού των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων. Οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα πρόσωπα και εγκατέλειψαν την Βουλγαρία στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η Βουλγαρία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και διατηρεί δεσμούς με την Ρωσία, είχε απελάσει τρεις άλλους Ρώσους διπλωμάτες τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ έχει αρνηθεί να δώσει βίζα στον Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο, ο οποίος επρόκειτο να αφιχθεί στην χώρα τον Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Η Ρωσία απέλασε δυο Βούλγαρους διπλωμάτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.