Την παγκόσμια ναυτιλία καλωσορίζει «στο λίκνο του ναυτικού πολιτισμού», την Ελλάδα, με δήλωσή της η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης «Ποσειδώνια 2024» που πραγματοποιείται το διάστημα 3-7 Ιουνίου στη χώρα μας.

Τα «Ποσειδώνια» τιμούν τη σύνδεση της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας, καθώς αποτελούν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πλατφόρμα συνεργασίας για τον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο, επισημαίνει η κυρία Τραυλού.

Στη συνέχεια αναφέρεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός κλάδος, όπως είναι «το διαρκώς μεταβαλλόμενο και απρόβλεπτο διεθνές περιβάλλον», όμως αυτό δεν εμποδίζει τη ναυτιλία να συνεχίζει «να προσφέρει αξιόπιστα τις ανεκτίμητες υπηρεσίες της κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Συμβάλλει αδιάκοπα και σταθερά στην ευημερία της ανθρωπότητας, κάθε ημέρα, κάθε ώρα, σε κάθε γωνιά της Γης» τονίζει η πρόεδρος της ΕΕΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην ελληνική ναυτιλία, την ηγέτιδα δύναμη που αντιπροσωπεύει «πάνω από το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας και πάνω από το 60% του ελεγχόμενου από την Ευρωπαϊκή Ενωση στόλου» και «έχει στρατηγικό και αναντικατάστατο ρόλο στο παγκόσμιο επιχειρείν». Η χώρα μας αποτελεί «κορυφαίο ναυτιλιακό έθνος και διακρινόμαστε για την εξαιρετική ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα στα δεδομένα της κάθε νέας εποχής» υπογραμμίζει η κυρία Τραυλού και τονίζει ότι «η πορεία μας προς ένα βιώσιμο μέλλον θέτει στο επίκεντρο τη θωράκιση του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα της ναυτιλίας των Ελλήνων, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μεγέθη εταιρειών και κάθε τομέα ναυτιλιακής δραστηριότητας».

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΕΕ στέλνει το μήνυμα ότι «η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ναυτιλία» και «η μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι αδύνατη χωρίς τον κλάδο μας». Συνεπώς καταλήγει «η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας μας είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια κοινότητα» και επιδίωξη του ελληνικού εφοπλισμού είναι «επιχειρείν» και «ευ ζην» να συνυπάρχουν αρμονικά.

Related Posts