Η θητεία του προέδρου Μπάιντεν δεν ξεκίνησε εύκολα. Και από ό,τι φαίνεται ούτε εύκολα θα τελειώσει. Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος ίσως να έχει πλέον ένα λόγο για να χαμογελάει. Αυτό έχει να κάνει με τις αναπάντεχα ισχυρές επιδόσεις της οικονομίας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι Αμερικανοί δεν φαίνονται να του ανταποδίδουν αυτό το χαμόγελο στις δημοσκοπήσεις. Ετσι, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να προηγείται στις περισσότερες πολιτείες που θα κρίνουν τις εκλογές του 2024.

Δεν είναι μυστικό ότι για την υποψηφιότητα Μπάιντεν δεν υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός. Η ανησυχία για την ηλικία του είναι κοινός παρονομαστής σε όλες τις συζητήσεις. Επίσης, παρόλο που έχει αναδειχθεί σε πρωταθλητή της προοδευτικής ατζέντας, συνεχίζει να έχει δυσκολίες με τους μειονοτικούς ψηφοφόρους και τις νεότερες γενιές που τον βλέπουν ως την επιτομή του «μπούμερ». Από την άλλη, ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας στην Ουάσιγκτον με άριστη γνώση της αγοράς επιμένει ότι ο κόσμος δεν έχει ακόμα αντιληφθεί το πόσο καλά πάει η οικονομία.

Ωστόσο, ο κίνδυνος για τον Μπάιντεν είναι ότι ο σκεπτικισμός των ψηφοφόρων ίσως να έχει να κάνει περισσότερο με το πρόσωπο και όχι τόσο με τα επιτεύγματά του. Πηγαίνοντας, λοιπόν, στις κάλπες οι Αμερικανοί το 2024 δεν αποκλείεται να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η εγχείρηση ναι μεν πέτυχε, αλλά ο ασθενής δυστυχώς απεβίωσε.

Related Posts